Jump to content
franbar

No to Poznajmy się :)

Recommended Posts

Witam,

 

Podobno najgorszy pierwszy post? Jak chciałem coś napisać, to najgorzej było zatytułować ten post...

 

No dobra to od początku.

 

Marcin, jestem z Krakowa, obecnie mieszkam pod Krakowem, pracuję we Wrocławiu.

Własne piwo chciałem "zrobić" już bardzo dawno temu, jednak nigdy się nie złożyło, aż do teraz - po części podyktowane celami zdrowotnymi, a po części dla własnej satysfakcji.

Wydaje mi się, że merytorycznie i mentalnie jestem wystarczająco przygotowany do "pierwszej" warki, a forum śledzę od kilku dobrych tygodni. Skąd ten cudzysłów? Otóż pierwszą warkę - brew kita - mam już za sobą i jestem na etapie śledzenia pracy drożdzy.

Puszka z zestawu startowego - Geordie MILD.

 

Pozdrawiam,

MN

Share this post


Link to post
Share on other sites

Witam kolegę,

 

Świetnie się składa, mi właśnie Geordie Mild kończy pracę (9 dzień od nastawienia) :) Narazie smakuje całkiem ok, niedługo będe butelkował bo narazie jeszcze BLG troszkę za wysokie;)

 

Pozdrawiam i powodzenia życzę.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Cześć kolego, i pierwsze doświadczenie wkrótce za tobą szybciutko przejdziesz na słody

ciekawsza sprawa i inne efekty.

Edited by bastisz

Share this post


Link to post
Share on other sites

Witam!

To i ja się podczepię i przywitam.Do piwka sie przymierzam moze kiedyś sie odwarzę i coś uwarzę.Na to forum zarejestrowałem się dziś żeby podziekować organizatorom sobotniej imprezy w Chacie.Było wspaniale a że przy okazji udało mi się zgarnąć główną nagrodę w kategori win za miodek pitny "Jabłczak" to jestem bardzo zadowolony.Chciałbym zyczyć organizatorom żeby udawało im się przynajmniej raz w roku zrobic taką imprezę.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Moja pucha ładnie zeszła z blg(9 na 2), ale patrząc po zapachu i smaku chyba dopadł mnie diacetyl, no chyba, że puchy tak mają...

Mam zamiar z każdą warką coraz bardziej się wtajemniczać w zacieranie, ale druga warka to jeszcze będzie z ekstraktu, bo takie produkty posiadam. Dalej muszę kupić sprzęt czyli jakiś porządny garnek oraz śrutownik.

 

Pozdrawiam,

MN

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...

×
×
  • Create New...