Skocz do zawartości
rpaloha

Weizen + róża

Rekomendowane odpowiedzi

Witajcie teraz sezon na dziką róże czy wyjdzie coś z tego?

 

Wheat Malt 2kg

Pale Malt 2kg

płatki owsiane 0.2kg

mąka pszenna 0.2

Tettnang

dzika róża 1kg zamrożona dodana 60min na koniec gotowania

 

jakie temp. ? 50-68-72 po 30min?

 

dzieki za podpowiedz 3 majcie się :))

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Ogólna zasada jest taka, żeby przy drożdżach mocno fenolowych (weizen, belgijskie) unikać dodatkowych aromatów (przypraw, chmieli).

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Dodałbym jeszcze jakiś słód karmelowy dla równowagi i aby trochę złamać kolor.

Mąkę bym odpuścił. DR możesz dodać do fermentacji, efekt powinien być lepszy, ale jest ryzyko infekcji.

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się

×