Skocz do zawartości
Kunter

Tłumaczenie ze strony mrmalty.com artykułu na temat drożdży

Rekomendowane odpowiedzi

Co do O2 - chodzi zapewne o tlen z butli.

wyhylenie - powinno być wychylenie

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Jeśli żywotność twoich drożdży jest dużo niższa niż 90% powinieneś prawdopodobnie zamieszać drożdżami.

 

If your yeast viability is much lower than 90%, you should probably toss the yeast.

 

Nie powinno być "wyrzucić drożdże" zamiast "zamieszać drożdżami"?

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach
Dodaj 1 gram DME(Dry malt Extract-suchy ekstrakt drożdżowy) na każde 10 mililitrów końcowej objętości.

 

Tu oczywiście powinno być suchy ekstrakt słodowy.

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się

×