dziedzicpruski 321 Posted October 20, 2012 Buduje piec chlebowy,znaczy skorupa już jest,teraz warstwa wełny skalnej i tynk,no i nie mam pojęcia jaki,zwykły do ścian będzie,czy trzeba jakiś specjalny ?,może jest tu jakiś budowlaniec i coś poradzi. Na początku chciałem to otynkować gliną,ale stwierdziłem ,że za cienka warstwa się planuje (ma być jakiś 1 cm,możne 0,5,a na glinę to chyba za mało. dori poprawiłam tytuł Quote Share this post Link to post Share on other sites
Lusterko87 73 1 Items Posted October 21, 2012 Zaprawa szamotowa - chyba tak to sie nazywa http://www.owo.pl/106,pl_zaprawa-szamotowa-zsz1-ii-zsz1-iii.html http://www.komineczek.pl/Zaprawa_szamotowa_25kg-771.html Ja wiem że znajomy piec grillowy chlebowy robił na takiej zaprawie. PS - °Chyba wełny Quote Share this post Link to post Share on other sites
dziedzicpruski 321 Posted October 21, 2012 piec to ja już, mam ,teraz chce go zaizolować wełna mineralną i ją otynkować. Quote Share this post Link to post Share on other sites
Gawon 147 Posted October 21, 2012 (edited) jak masz odpowiednią ilość tej wełny to nic ze zwykłym się nie będzie działo,nie wiem jak to wygląda ale może płytą z gips-kartonu ognioodporną obłóż i pomaluj,chyba szybciej i taniej Edited October 21, 2012 by Gawon Quote Share this post Link to post Share on other sites
dziedzicpruski 321 Posted October 22, 2012 chodzi o coś takiego co zaczyna się minucie 5;40,inny mam tylko kształt pieca (tunelowy). Quote Share this post Link to post Share on other sites