Jump to content
eslord

Thermopot 60 L ( marmitte ), moja nowa kadz zacierna :)

Recommended Posts

Witam szanownych kolegow jestem wlsnie swiezo po wstepnych testach mojej nowej kadzi zaciernej zrobionej z thermopot 60 L ;)

Narazie testowalem na samej wodzie, czy nie ma przeciekow i czy wszystko dziala jak powinno i o dziwno problemow nie stwierdzono :D

Jestem bardzo zadowolony bo wszystko poszlo sprawniej niz wczesniej zakladalem i zajelo mi to mniej niz 3h :) "nie taki diabel straszny"

wszstko jest dziecinnie proste i nie wymaga zadnych specjalnych umiejetnosci.

Efekty mozecie zobaczyc w galerii http://www.piwo.org/...-browar-ostoja/

Brakuje mi jeszcze falszywego dna, ktore niebawem zamontuje... wtedy zrobie testy "pelna geba" i rowniez podziele sie z Wami wnioskami...

 

pozdr..

Share this post


Link to post
Share on other sites

Miałem nadzieje dzisiaj cos uwarzyc wiec wczoraj puscilem wode przez filtr i dzisiaj rano zobaczylem ze kadz jednak przecieka...

Okazalo sie ze zapomnialem uzyc tasmy teflonowej przykrecajac zawor no coz warzenie bedzie musialo poczekac do nastepnego tygodnia...

W srode dostalem falszywe dno ze sklepu z Niemiec. Zamowilem je w piatek bo stracilem cierpliowsc do ludzi z sitono po miesiacu!

Co tu wiecej mowic jesli kadz bedzie tak dzialac jak wyglada, to juz nic wiecej do szczescia mi nie potrzeba - sito prezentuje sie rewelacyjnie...

Jesli interesuja Was koszta to znowu mam dobra wiadomosc wcale nie jest to droga impreza biorac pod uwage, ze mamy nierdzewny sprzecior bez sracz wezykow itp. o slusznej wydajnosci i pojemnosci... ( chociaz wydajnosc musze jeszcze potwierdzic i cos uwarzyc )

Projekt kadzi zaciernej uwazam za zamkniety, gdyz wszystko juz jest gotowe i sprawne - poniezej cena:

- thermopot 60L ok.340zł

- czesci, hydraulika i zawor ok.120zł

- falszywe dno ok.280zł

zatem wszystko razem 740zł

 

pozdrawiam ,a zainteresowanych odsyłam do galerii http://www.piwo.org/...-browar-ostoja/

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hej

Zakupione w Niemczech w dobrze wyposazonym sklepie dla piwowarow.

 

A dodam ze w tamtym tyg. byly pierwsze testy mialem resztke slodu 3,5kg i mimo niskiej warstwy filtracyjnej nie bylo zadnych problemow wszystkie cukry wyplukalo w 15 min. zatem porownujac do tego co mialem, to moge smiało przyznac ze to ferrari :)

Temp. trzyma tak dobrze ze przyzwyczajony do starej lodowy, koniec koncow musialem schladzac zacier do przerwy bialkowej.

Edited by eslord

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...

×
×
  • Create New...