Jump to content
Sign in to follow this  
BeerGrill

Przerwy w zacieraniu i starty czasu.

Recommended Posts

Wiem, wiem, warzelnia to nie apteka, ale ..dla porządku i świętego spokoju musze o to spytać.

Przedstawię to na przykładzie najlepiej. Zacieram sobie przez podgrzewanie - na początek mam słód w 62* i odstawiam na 30 min. Wyciągam gar i podgrzewam, z prędkością powiedzmy 1*/min. Za 10 min mam 72* i chciał bym zostawić na następne 30 min. Moje pytanie to, czy te 10 min gotowania to wliczam juz do tych 72*, one są jeszcze w 62*, czy ich po prostu nie doliczam?

Share this post


Link to post
Share on other sites

A tak na zdrowy rozum ani to temperatura 62 ani 72 wiec do czego chcesz doliczyć? Nie dolicza się, to czas potrzebny na podgrzanie i tyle.

Edited by josefik

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
Sign in to follow this  

×
×
  • Create New...