emcede 18 1 Items Posted October 14, 2012 Jak w temacie. Co wyjdzie z fermentacji dolnej słodu pale zamiast pilzneńskiego? Ktoś próbował? Jak nikt nie próbował to ja spróbuje Quote Share this post Link to post Share on other sites
Jejski 323 1 Items Posted October 14, 2012 Nieco droższy i nieco ciemniejszy lager Quote Share this post Link to post Share on other sites
pershi 14 1 Items Posted October 14, 2012 A chmiel? Quote Share this post Link to post Share on other sites
zgoda 412 1 Items Posted October 15, 2012 Żółć i obejdzie się bez chmielu. Quote Share this post Link to post Share on other sites
pershi 14 1 Items Posted October 15, 2012 No tak. Quote Share this post Link to post Share on other sites
Afghan 27 1 Items Posted December 22, 2012 Tak przeglądam BJCP i nie widzę żadnego stylu na słodzie pale lagerowego. Jest jakiś taki styl piwa? Quote Share this post Link to post Share on other sites
Ray 74 Posted December 22, 2012 Tak przeglądam BJCP i nie widzę żadnego stylu na słodzie pale lagerowego. Jest jakiś taki styl piwa? A czy taki Josef Groll tworząc piwo ograniczał się jakimiś BJ-CePami? Quote Share this post Link to post Share on other sites
Afghan 27 1 Items Posted December 22, 2012 Tak przeglądam BJCP i nie widzę żadnego stylu na słodzie pale lagerowego. Jest jakiś taki styl piwa? A czy taki Josef Groll tworząc piwo ograniczał się jakimiś BJ-CePami? Mnie też nic nie ogranicza i jak zechcę to sobie zrobię, tylko się pytam czy jest jakiś styl piwa lagerowy na słodzie pale? Quote Share this post Link to post Share on other sites
Tadzik 51 1 Items Posted December 22, 2012 Pseudo lagerowy california common Quote Share this post Link to post Share on other sites