Jump to content
Sign in to follow this  
Pierre Celis

[Blog Kopyra] Borsuk z Chrząstawy

Recommended Posts

Czy jest możliwe rozpisanie receptury na 20 litrów, czy to tajemnica? :)

 

Dużo zostało już powiedziane i na tej podstawie można ułożyć recepturę na piwo domowe. Baza - słód wędzony Weyermann, do tego Caramunich dla ciała i czekoladowy pszeniczny dla koloru, no i jasny pszeniczny dla piany. Zacieranie infuzyjne 66°C. Chmielone Chinookiem. Drożdże S-04.

 

Jeżeli nie wiesz jak konkretnie się do tego zabrać, to użyj jakiegoś programu piwowarskiego. Jako parametry wpisz 12,5° Blg, 45 IBU, ok. 50 EBC. Powinno wyjść. Zawsze można też coś zmienić. Mam nadzieję, że pomogłem.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
Sign in to follow this  

×
×
  • Create New...