Lusterko87 73 1 Items Posted October 9, 2012 Wracając dziś z pracy w Katowicach autobusem linii nr 37 spoglądnałem na wyświetlacz wewnątrz autobusu, tam numer linii nastepny przystanek, data, godzina i kto dziś obchodzi imieniny i najpierw myślałem że to żart a tu jak że piękne damskie imię : SYBILLA :] Sybilla, Sybila, Sybilia – imię żeńskie pochodzenia greckiego; w mitologii greckiej wieszczka przepowiadająca przyszłość. Pierwsze polskie zapisy tego imienia datowane są na około 1265 roku. Sybilla imieniny obchodzi 19 marca, 28 kwietnia, 29 kwietnia, 9 października i 20 października. Sybilia imieniny obchodzi 11 marca. Sybila imieniny obchodzi 9 października. Chyba wiem jak bym nazwał córeczkę Quote Share this post Link to post Share on other sites
slawek1k 7 Posted October 9, 2012 Do wyboru masz jeszcze Marynka Quote Share this post Link to post Share on other sites
Mariusz_CH 193 2 Items Posted October 9, 2012 Piwonia? Quote Share this post Link to post Share on other sites
jacer 300 1 Items Posted October 9, 2012 Infekcja. Quote Share this post Link to post Share on other sites
misiuzeb 17 1 Items Posted October 9, 2012 I tak nie ma lepszego niż Tradycja Quote Share this post Link to post Share on other sites
Jędruś 3 1 Items Posted October 9, 2012 No to koledzy do roboty ! 1 Lusterko87 reacted to this Quote Share this post Link to post Share on other sites
mirogster 33 Posted October 9, 2012 My tu sobie mozemy wymyslac rozne imiona, a ostateczna decyzje i tak podejmie rodzicielka :) Quote Share this post Link to post Share on other sites
Lusterko87 73 1 Items Posted October 9, 2012 Mi bardziej chodziło o wskazanie że Sybilla to córka piwowara Nie wiem jak Wy ale ja myślałem że Sybilla to nazwa wyłącznie odmiany chmielu - a tu proszę - taka niespodzianka Wniosek z całej historii jest taki : "Podróże kształcą " Quote Share this post Link to post Share on other sites
korko_czong 10 1 Items Posted October 9, 2012 Może Iunga Quote Share this post Link to post Share on other sites
zgoda 412 1 Items Posted October 9, 2012 Zofia. Tak u mnie ma na imię córka piwowara. I wszyscy to sobie chwalą, łącznie z córką. Nie przesadzajmy, dziecko ma mieć normalne życie w szkole, a te wszystkie waneski to wiecie co... Że zacytuję popularny serial młodzieżowy: "pedałka". Quote Share this post Link to post Share on other sites
leech 99 1 Items Posted October 9, 2012 Greta lub Emila 1 Lusterko87 reacted to this Quote Share this post Link to post Share on other sites
crocco 77 Posted October 9, 2012 Myślołech ło Piwonii ale już jest. Może Dorota? Te kiere znom dobrze mi sie z piwym kojarzom.(alech pocis wazeline...) Quote Share this post Link to post Share on other sites
Faszysta Rasista Homofob 108 1 Items Posted October 9, 2012 Varka - powinno spodobać się na prowincji, bo wszystkie na "V" już spowszedniały. Quote Share this post Link to post Share on other sites
elroy 730 1 Items Posted October 9, 2012 Hehe, to pasuje ją wtedy koniecznie poznać z moim znajomym o nazwisku Strąk (autentyczne ) Quote Share this post Link to post Share on other sites
Undeath 1198 1 Items Posted October 10, 2012 (edited) Ja też bym nie kombinował z imieniem dla córki, w liceum mieliśmy Angelikę i żyć jej nie dawaliśmy Ja lubię ładne Polskie imiona jak Jagoda itp. Edited October 10, 2012 by Undeath Quote Share this post Link to post Share on other sites
Ignac99 14 Posted October 10, 2012 Jest tylko jedne dobre imię : Brzęczka Quote Share this post Link to post Share on other sites
wyvern 34 1 Items Posted October 10, 2012 . Ja też bym nie kombinował z imieniem dla córki, w liceum mieliśmy Angelikę i żyć jej nie dawaliśmy Ja lubię ładne Polskie imiona jak Jagoda itp. No to klasycznie, po słowiańsku Świętożyźń - staropolskie imię żeńskie, złożone z członów Święto- ("święty/a, mocny/a") i -żyźń ("urodzajność, żyzność, życie"). Świętożyźń imieniny obchodzi 12 lipca Quote Share this post Link to post Share on other sites
Sojer 83 Posted October 10, 2012 A E. Wedel obchodzi imieniny 22 lipca Quote Share this post Link to post Share on other sites
Jędruś 3 1 Items Posted October 10, 2012 A E. Wedel obchodzi imieniny 22 lipca 22 lipca to kiedyś odchodził teraz obchodzi 11 listopada Quote Share this post Link to post Share on other sites
Sojer 83 Posted October 10, 2012 Eeee Jędruś, nie wiem, który jesteś rocznik. Był taki czas, że zakłady Wedla nosiły imię 22 lipca. Do tego piłem Quote Share this post Link to post Share on other sites
Lusterko87 73 1 Items Posted October 10, 2012 Wedel nie miał dzieci bo cały interes pakował w czekoladę ;] Żeby nie było nie szukam imienia dla swojej ewentualnej córki tylko Ta Sybilla mnie zaintrygowała Quote Share this post Link to post Share on other sites
Jędruś 3 1 Items Posted October 10, 2012 Eeee Jędruś, nie wiem, który jesteś rocznik. Był taki czas, że zakłady Wedla nosiły imię 22 lipca. Do tego piłem Jestem taki rocznik który to pamięta ,a piłem też do tego ,bo jak likwidowali święto 22 lipca to wprowadzili 11 listopada Quote Share this post Link to post Share on other sites
Gawon 147 Posted October 10, 2012 oj rodzice często nie wiadomo czym myślą dając imię dziecku,kiedyś co serial to wysyp,kiedyś u Drzyzgi byli ludzie i pani miał na imię Maja ,wszystko fajnie gdyby nie nazwisko Pszczółka więc myślmy czy dziecku kiedyś to się będzie podobało,mam nadzieję że moja Maria teraz jeszcze Marysia nie będzie miała mi tego za złe bo ja wybrałem Quote Share this post Link to post Share on other sites
Jacenty 221 Posted October 10, 2012 Po raz trzeci- Tradycja Quote Share this post Link to post Share on other sites