Jump to content
Sign in to follow this  
Yog Sothoth

kwas bez znaków infekcji

Recommended Posts

Witam Wszystkich

 

Własnie się tu zarjestrowałem i jestem juz po moim pierwszym warzeniu Pale Ale.

Moje pytanie odnosi sie do kwasnego smaku piwa ,ktory powstał podczas cichej fermentacji.

Wczesniej jak zlewałem troche do pomiaru BLG nic takiego nie zarejestrowałem , poza tym piwo samo w sobie

nie wygląda na zainfekowane , zadnych dziwnych osadów , zadnej mgiełki, nic , pachnie rownież dobrze (piwnie,lekko miodowo).

Czy ktoś miał może podobnie ?,czy to jest infekcja ?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Jest pijalne , nawet w takim stanie jest lepsze od wiekszości koncercików ,tylko ciekawi mnie kiedy doszło do zakażenia i czy infekcja może tylko oznajmiać się jako kwaśny smak , choć tutaj z tym kwasem jest dość dziwnie ,uderza na początku a później szybko chmiel przebija ,zapach idealny nie wyczuwalne octowe "aromaty"

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
Sign in to follow this  

×
×
  • Create New...