Faszysta Rasista Homofob 108 1 Items Posted October 5, 2012 (edited) http://www.echodnia....A0101/121009502 "Na razie nie mogę powiedzieć, jakie piwo będzie w Kielcach warzone, bo z żadnym browarem nie jest jeszcze podpisana umowa." Coś mi się wydaje, że właściciel nie wie o co w tym chodzi. EDIT: Już wiem, będzie kupował Tyskie, ważył i mówił, że to ważone na miejscu, zgodnie z prawdą zresztą. "W Kielcach i całym województwie nie ma na razie takiego miejsca, w którym wypijemy ważone na miejscu piwo." Edited October 5, 2012 by jake Quote Share this post Link to post Share on other sites
TeDy_beer 6 1 Items Posted October 5, 2012 W Kielcach i całym województwie nie ma na razie takiego miejsca, w którym wypijemy ważone na miejscu piwo. WARZONE http://pl.wikipedia.org/wiki/Warzenie_piwa Quote Share this post Link to post Share on other sites
skybert 106 1 Items Posted October 5, 2012 Nie zaskoczyłeś TeDy, - to jest cytat z artykułu. Jake chciał podkreślić właśnie ten błąd pogrubioną czcionką. Quote Share this post Link to post Share on other sites
Faszysta Rasista Homofob 108 1 Items Posted October 5, 2012 (edited) W Kielcach i całym województwie nie ma na razie takiego miejsca, w którym wypijemy ważone na miejscu piwo. WARZONE http://pl.wikipedia....i/Warzenie_piwa A kto właściwie powiedział, że piwa nie można "ważyć"? Edited October 5, 2012 by jake Quote Share this post Link to post Share on other sites
jacer 300 1 Items Posted October 5, 2012 W tym browarze nie będzie ciekawych piw. Quote Share this post Link to post Share on other sites
zgoda 412 1 Items Posted October 5, 2012 Miejsce fantastyczne (kamienica Sołtyków na pl. Partyzantów), szkoda że się zmarnuje przez kolejnego ciecia, co nie ma pojęcia o piwie. W ogóle Kielce to straszliwa piwna pustynia, 2-3 sklepy na krzyż i jedna knajpa, w której jako-takie piwo jest tylko z butelki. Quote Share this post Link to post Share on other sites
Faszysta Rasista Homofob 108 1 Items Posted October 5, 2012 Knajpy już są dwie. Quote Share this post Link to post Share on other sites
Wiktor 257 1 Items Posted October 5, 2012 nie pierwsi nie ostatni http://www.browar.biz/forum/attachment.php?attachmentid=44085&d=1324730647 Quote Share this post Link to post Share on other sites
TeDy_beer 6 1 Items Posted October 6, 2012 Faux pas, mea culpa Quote Share this post Link to post Share on other sites
Faszysta Rasista Homofob 108 1 Items Posted April 14, 2013 No i z planów nici. Właściciel stwierdził, że się nie opłaca, bo podobno tylko trzy browary restauracyjne w Polsce zarabiają. Uznał, że przy koszcie instalacji 2 miliony zł, nigdy to mu się nie zwróci i robi tam zwykłą knajpę. Powiedział jeszcze, że musiałby zatrudnić piwowara za 15 tys. zł miesięcznie (!). Nie wiem skąd on to wziął, ale tak mu gdzieś nagadali, że piwowar to musi być taki z dyplomami i najlepiej doświadczeniem w dużym browarze. Tak to jest jak ktoś bierze się za coś, o czym nie ma zielonego pojęcia. A tak nawiasem mówiąc dziwi mnie, dlaczego browary restauracyjne kupują takie drogie instalacje, jeżeli ma się to nie zwrócić. Przecież mogą wstawić kocioł Speidel, kilka fermentorów i też mają browar, taki jak w Wojkówce, który może być dodatkiem do knajpy. Mam wrażenie, że taki drogi sprzęt kupuje się po to, żeby lśniąca instalacja z miedzi stała dumnie pośrodku sali i zadawała szyku. Quote Share this post Link to post Share on other sites
lkulos 29 1 Items Posted April 14, 2013 Mam wrażenie, że taki drogi sprzęt kupuje się po to, żeby lśniąca instalacja z miedzi stała dumnie pośrodku sali i zadawała szyku. no ba oczywiście to taki szpan. i wabik naKlientów. czy skuteczny szczerze wątpie. Dla mnie najważniejszy jest smak a wczym to zrobiono nie jest istotne może byc nawe w plastikowych wiadrach. No ale plastikiem sie nie pochwalisz Quote Share this post Link to post Share on other sites
TeDy_beer 6 1 Items Posted April 16, 2013 no ba oczywiście to taki szpan. i wabik naKlientów. czy skuteczny szczerze wątpie. Dla mnie najważniejszy jest smak a wczym to zrobiono nie jest istotne może byc nawe w plastikowych wiadrach. No ale plastikiem sie nie pochwalisz Niestety skuteczny, raz byłem w minibrowarze MajEr, restauracja wielce szykowna, przyciągająca grube ryby. Wszedłem tam z ulicy i czułem się dziwnie. Okazało się, że pracuje tam znajomy i na brak klienteli nie narzekają. Dodatkowo szykowność podnosi cena piwa, zapłaciłem około 12 złotych za bursztynowe i czułem się wielce rozczarowany, gdyż dostałem zwykłe piwo. Piwo na wynos kosztuje jeszcze drożej, bo o ile pamiętam trzeba zapłacić sporą kaucję za butelki firmowe, i tylko do nich można nalać piwo, a kaucja o ile się nic nie zmieniło bezzwrotna. Naród bogaty więc kupi, a za wspaniały wystrój zapłaci i za piwo i za jedzenie. No i do tego trzeba sobie wmówić, że picie i jedzenie wśród wspaniałej miedzianej instalacji smakuje lepiej. Quote Share this post Link to post Share on other sites
Faszysta Rasista Homofob 108 1 Items Posted April 16, 2013 Na Śląsku jest dużo "ludzi z miasta", to zupełnie co innego. W mniejszych miastach 12 zł za piwo do gruba przesada. Quote Share this post Link to post Share on other sites
shayboos 22 Posted April 17, 2013 (edited) W MajErze 12 zł jest za sezonowe, Jasne, ciemne i pszeniczne jest za 7 zł ... co prawda wygląd rzeczywiście nie pasuje do browaru - sztywno tam jakby powsadzali sobie kije w d... Wydaje mi się, że postawili na taki wystrój bo to połączone jest z hotelem i celują pewnie w klientów z innej bajki co to na konferencje przyjeżdżają, bo "zwykli" ludzie wpadają tam na jedno-dwa piwa max. Edit: jednak rzeczywiście 9 zł za zwykłe i 10-12 za sezonowe w zależności które mają Edited April 27, 2013 by shayboos Quote Share this post Link to post Share on other sites