pepe11 20 Zgłoś Napisano 4 Październik 2012 szukam mieszadła magnetycznego Sposób dostawy: Kurier Koszt dostawy: 25 Stan: nowy Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
josefik 269 1 Browary Zgłoś Napisano 4 Październik 2012 (edytowane) W tym samym dziale. http://www.piwo.org/topic/7498-gielda-mieszadlo-magnetyczne/page__hl__%2Bmieszad%C5%82o+%2Bgie%C5%82da Edytowane 4 Październik 2012 przez josefik Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
WiHuRa 511 1 Browary Zgłoś Napisano 4 Październik 2012 (edytowane) Polecam mieszadło od Shootera. Naprawdę dobra robota. Edytowane 4 Październik 2012 przez WiHuRa Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Jarzyn_waleczny 66 1 Browary Zgłoś Napisano 4 Październik 2012 Mieszadło Shooter'a to parafrazując CP Ferrari wśród mieszadeł, sam używam. Powinien mieć jeszcze kilka sztuk. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
pepe11 20 Zgłoś Napisano 4 Październik 2012 W tym samym dziale. http://www.piwo.org/...eszadło +giełda dzięki , widziałem wpis pisałem do Shootera na razie nie odpowiedział Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Jarzyn_waleczny 66 1 Browary Zgłoś Napisano 4 Październik 2012 Ale spiesz się pepe bo chodzą słuchy że Shooter wygrał przetarg w NFZ i będzie dostarczał mieszadła do polskich szpitali. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
pepe11 20 Zgłoś Napisano 4 Październik 2012 Ale spiesz się pepe bo chodzą słuchy że Shooter wygrał przetarg w NFZ i będzie dostarczał mieszadła do polskich szpitali. Taaa od nich niech bierze przedpłaty Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Jarzyn_waleczny 66 1 Browary Zgłoś Napisano 4 Październik 2012 Jak go znam już coś wykombinował, bo poczynia ciche inwestycje. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
pepe11 20 Zgłoś Napisano 4 Październik 2012 Jak go znam już coś wykombinował, bo poczynia ciche inwestycje. ponoć te mieszadła mają być na nowych wahadłowcach Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Jarzyn_waleczny 66 1 Browary Zgłoś Napisano 4 Październik 2012 Słyszałem że ma taki popyt że na dwie zmiany z synem robi. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Shooter 82 Zgłoś Napisano 4 Październik 2012 (edytowane) . Edytowane 9 Kwiecień 2014 przez Shooter Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Jarzyn_waleczny 66 1 Browary Zgłoś Napisano 4 Październik 2012 Aż dziw bierze że nie wrócili jeszcze do strzykawek wielokrotnego użytku. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Shooter 82 Zgłoś Napisano 12 Maj 2013 (edytowane) . Edytowane 9 Kwiecień 2014 przez Shooter Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kiedos 1 Zgłoś Napisano 7 Styczeń 2014 A ktoś porównywał dwa startery z mieszadłem i bez? Czy jest duża różnica? Mam wszystko do mieszadła (nawet regulator obrotów do wiatraka komputerowego) i zastanawiam się czy przyspieszy mi to tworzenie starterów? W tej chwili do gęstwy z lodówki dodaję brzeczkę która zaczyna się gotować (oczywiście ostudzoną) i drożdże mają 1-2 godzin na rozmnażanie zanim dodam do fermentora. Raz mi zrobiło piany z 2L ale ostatnio tylko troszeczkę. Może mieszadło przyspieszyłoby namnażanie? Czy może lepiej wlać brzeczkę do butelki i trzymać do robienia następnej warki i zrobić starter kilka godzin wcześniej? Jak rozwiązujecie ten problem? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Maciucha67 1 Zgłoś Napisano 7 Styczeń 2014 1-2 godziny na namnożenie to za mało. Przynajmniej ze dwa-trzy dni trzeba namnażać. Mieszadło daje dostęp świeżego tlenu. Bez mieszadła musiałbyś wstrząsać słojem, żeby napowietrzyć. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gąska 32 1 Browary Zgłoś Napisano 7 Styczeń 2014 Takie 1-2 godziny to raczej rozbudzanie gęstwy niż starter. Przez brak tlenu twoja gęstwa zaczyna fermentować zamiast się namnażać. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
leszcz007 242 1 Browary Zgłoś Napisano 7 Styczeń 2014 A ktoś porównywał dwa startery z mieszadłem i bez? tak, czas osiągnięcia tej samej gęstości hodowli jest 2-3 razy dłuższy. do gęstwy z lodówki dodaję brzeczkę to nie jest starter tylko pobudzenie drożdży do pracy. Gęstwa ma już tak dużo drożdży, że tam się już nic nie namnoży (no dobra coś tam się namnoży, ale tyle samo umrze). Do tego mieszadła nie potrzebujesz - nic Ci nie da. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
crosis 299 1 Browary Zgłoś Napisano 7 Styczeń 2014 Do tego wystarczy kolba 2 l, najlepiej stożkowa, korkowana wg pomysłu opisywanego gdzieś przez Wiktora Sprawdziłem i dzięki temu start fermentacji mam od 4 do 8miu godzin Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Zgnite Jajo 0 Zgłoś Napisano 30 Czerwiec 2014 Posiadam mieszadło wigo es 21.uzywane ale w bardzo dobrym stanie nowe kosztuje około 700zl. Sprzedam je za 300 zł Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach