Mason 4 Posted October 2, 2012 http://www.stoutday.com/ 08.11.2012 (czwartek) odbędzie się Międzynarodowy Dzień Stoutu. Naturalnie większość imprez z tej okazji odbędzie się w USA, ale czemu my nie mielibyśmy zrobić czegoś z tej okazji? Na chwilę obecną są trzy zaplanowane wydarzenia: w Piwotece, ZUP i Strefie Piwa. Liczę na to, że to nie koniec. Jeśli ktoś z was ma jakiś pomysł, to zapraszam do podzielenia się. To mogą być wykłady, degustacje różnych stoutów, pokaz warzenia (stoutu ma się rozumieć), co przyjdzie do głowy . Warto byłoby poruszyć temat łączenia stoutów z jedzeniem, i/lub ich wykorzystania w kuchni. To nie musi być wielkie wydarzenie, ale warto żeby coś się wydarzyło tego dnia. Quote Share this post Link to post Share on other sites
Mason 4 Posted October 8, 2012 Międzynarodowy Dzień Stoutu dorobił się plakatu. Jeśli ktoś chciałby go wykorzystać to proszę się zgłosić, prześlę mailem wersję w formacie Power Pointa. Białe pole jest do dowolnego zagospodarowania. Poza tym kolejne lokale dołączą do święta - Setka w Poznaniu, Piwnica Zamkowa w Bielsku-Białej i Kuźnia w Rzeszowie. Quote Share this post Link to post Share on other sites
skybert 106 1 Items Posted October 8, 2012 (edited) W Kuźni w Rzeszowie planujemy mały "wykład" na temat stoutów i porterów min. analiza stylu, historia itd. następnie degustacja piw domowych oraz komercyjnych z - mam nadzieję - burzliwą dyskusją. Już zapowiada się że będzie całkiem duża ilość różnych przedstawicieli tego czarnego stylu. Edit: Mason, chętnie wykorzystamy Twój plakat Dzięki Edited October 8, 2012 by skybert Quote Share this post Link to post Share on other sites
WiHuRa 585 1 Items Posted October 8, 2012 skybert plakat już przesłałem pruckowi. Tak apropo pełna nazwa to Kuźnia Pub. Quote Share this post Link to post Share on other sites
skybert 106 1 Items Posted October 8, 2012 wiem, ale jeszcze musimy ustalić szczegóły i program "imprezy" Quote Share this post Link to post Share on other sites
AgaL 43 1 Items Posted October 23, 2012 Warto byłoby poruszyć temat łączenia stoutów z jedzeniem, i/lub ich wykorzystania w kuchni. To nie musi być wielkie wydarzenie, ale warto żeby coś się wydarzyło tego dnia. Ja już podziałałam w tym temacie http://kuchniapiwowarkiagi.pl/blog/a1240-odzywczy-milk-stout-i-dietetyczna-szarlotka.php Quote Share this post Link to post Share on other sites
Bogi 337 1 Items Posted November 7, 2012 Już zapowiada się że będzie całkiem duża ilość różnych przedstawicieli tego czarnego stylu. Tak ja mówiłem telefonicznie, postaram się po długiej banicji zajrzeć do Kuźni znów. Quote Share this post Link to post Share on other sites
TeDy_beer 6 1 Items Posted November 8, 2012 Zastanawiam się, czy data jest jakaś symboliczna, bo nic mi się nie nasuwa? Quote Share this post Link to post Share on other sites
Bogi 337 1 Items Posted November 8, 2012 Było bardzo przyjemne i klimatyczne spotkanie w Kuźni. Skybert mówił, ja dopowiedziałem dwa słowa, albo trzy, pojawił się też Ziemowit Fałat oraz masa stout'ów. MIło było spotkać wiele osób, miło było lekko orzeźwić. Oby więcej. PS. Naprawdę przepraszam za infekcję 2010, nie wiem skąd i jak. Quote Share this post Link to post Share on other sites