rocker 0 Posted October 2, 2012 Witam forumowiczów, zgodnie z tradycją pierwszym wątkiem się witam :-) Maciej "Rocker" z Zabrza. Doświadczenie: nalewki, wina Wczoraj tj. 01.10.2012 postawione pierwsze piwo z brewkita Kupers'a Lager. Juz czeka Carveza w kolejce, potem będzie jakiś Stout lub Ale. O tym w innym wątku pozdrawiam Quote Share this post Link to post Share on other sites
WiHuRa 583 1 Items Posted October 2, 2012 Witaj rocker! Widzę że z doświadczeń zostanie Ci tylko bimber Powodzenia w warzeniu. Quote Share this post Link to post Share on other sites
Harasim 11 Posted October 2, 2012 Witaj i powodzenia Quote Share this post Link to post Share on other sites
marbelka 23 Posted October 2, 2012 Witaj na pokładzie Quote Share this post Link to post Share on other sites
lkulos 29 1 Items Posted October 2, 2012 Witaj na piwnym pokładzie Quote Share this post Link to post Share on other sites
olgierd 17 Posted October 2, 2012 Witaj Samych udanych warek życzę. Jak byś czegoś potrzebował, to na Cidry nie masz daleko Powodzenia Quote Share this post Link to post Share on other sites
Lusterko87 73 1 Items Posted October 2, 2012 Śląska załoga się powieksza Witaj ! Quote Share this post Link to post Share on other sites
shayboos 22 Posted October 2, 2012 No i kolejny piwowar z Zabrza ! Witaj na forum. Napisz jeszcze, z której części Zabrza jesteś. Powodzenia w warzeniu! Quote Share this post Link to post Share on other sites
Pogonowiak 2 Posted October 2, 2012 Witaj !!! Powodzenia w warzeniu !!! Quote Share this post Link to post Share on other sites
GBLS 1 Posted October 2, 2012 Witam! Ja jutro cisnę drugą warkę z kita, ale powiem Ci że im więcej czytam, tym bardziej nie mogę się doczekać kiedy skompletuję sprzęt do zacierania:) Powodzonka. Quote Share this post Link to post Share on other sites
pako1 3 Posted October 2, 2012 Witam sąsiada. U mnie na początku też były konserwy, ale dopiero zacieranie dało pełną satysfakcję z warzenia piwa, czego i Tobie życzę Quote Share this post Link to post Share on other sites
Dario63 4 1 Items Posted October 3, 2012 Witaj ! Samych udanych warek zycze Quote Share this post Link to post Share on other sites
rocker 0 Posted October 6, 2012 Dzięki wszystkim WiHuRa - spokojnie wszystko w swoim czasie Olgierd - cidry znam francuskie, czytałem jak robić swój, może w przyszłym roku. Shayboos - musimy kiedyś koniecznie się zgadać przy piwku jestem z mikulczyc, rokitę znam dobrze bo w LO tam byłem i połowa rodziny tam mieszka pako1 - niestety lub stety jak większość muszę przejść przez ten moment konserw. Jutro zlewam z pierwszej puszki do butelek, mam szybkie pytanie, jak się masz smak takiego młodego piwka do końcowego efektu (zbliżony czy całkowicie odmienny) z wrodzonej ciekawości kosztowałem już syrop z puszki. Quote Share this post Link to post Share on other sites
shayboos 22 Posted October 8, 2012 cidry znam francuskie Ja Cidry to znam tylko z Radzionkowa a Cydry/jabłeczniki polecam jak najbardziej teraz - jabłka jeszcze są na drzewach. Quote Share this post Link to post Share on other sites