Skocz do zawartości
rocker

dobry dzień z Zabrza

Rekomendowane odpowiedzi

Witam forumowiczów,

zgodnie z tradycją pierwszym wątkiem się witam :-)

 

Maciej "Rocker" z Zabrza.

Doświadczenie: nalewki, wina

Wczoraj tj. 01.10.2012 postawione pierwsze piwo z brewkita Kupers'a :) Lager. Juz czeka Carveza w kolejce, potem będzie jakiś Stout lub Ale. O tym w innym wątku

 

pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Witaj :)

Samych udanych warek życzę.

Jak byś czegoś potrzebował, to na Cidry nie masz daleko :)

Powodzenia

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

No i kolejny piwowar z Zabrza ! Witaj na forum. Napisz jeszcze, z której części Zabrza jesteś. Powodzenia w warzeniu!

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Witam!

Ja jutro cisnę drugą warkę z kita, ale powiem Ci że im więcej czytam, tym bardziej nie mogę się doczekać kiedy skompletuję sprzęt do zacierania:)

Powodzonka.

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Witam sąsiada.

U mnie na początku też były konserwy, ale dopiero zacieranie

dało pełną satysfakcję z warzenia piwa, czego i Tobie życzę :beer:

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Dzięki wszystkim :)

WiHuRa - spokojnie wszystko w swoim czasie :)

Olgierd - cidry znam francuskie, czytałem jak robić swój, może w przyszłym roku.

Shayboos - musimy kiedyś koniecznie się zgadać przy piwku :) jestem z mikulczyc, rokitę znam dobrze bo w LO tam byłem i połowa rodziny tam mieszka :)

pako1 - niestety lub stety jak większość muszę przejść przez ten moment konserw.

 

Jutro zlewam z pierwszej puszki do butelek, mam szybkie pytanie, jak się masz smak takiego młodego piwka do końcowego efektu (zbliżony czy całkowicie odmienny) :) z wrodzonej ciekawości kosztowałem już syrop z puszki.

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

cidry znam francuskie

 

Ja Cidry to znam tylko z Radzionkowa :D a Cydry/jabłeczniki polecam jak najbardziej teraz - jabłka jeszcze są na drzewach.

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się

×