bzium1986 41 1 Items Posted September 25, 2012 (edited) witam; czy poniższy zasyp będzie odpowiedni? pilzneński 3,5kg wiedeński 1,0kg abbey malt 1,0kg carabelge 500g carared 300g special b 200g cara crystal 200g płatki owsiane 400g czekoladowy 50g zacieranie: 50oC - 15 min 62oC- 20 72oC- 60 chmielenie: fuggle 50g 60' saaz 40g 15' planuję na 26 litrów, 18-19oBlg, IBU koło 20. jeszcze: czy dodawać przyprawy? zasyp jest dość urozmaicony, nie wiem czy dodatkowe elementy nie zepsułyby efektu? Edited September 25, 2012 by bzium1986 Quote Share this post Link to post Share on other sites
bubuś 8 Posted September 25, 2012 (edited) Trochę dużo tych karmelowych , no i zacieranie wybrałbym 40/30. Przypraw bym nie dawał ale trochę cukru i owszem. Jakie chcesz użyć drożdże? No i ciężko będzie wyciągnąć z takiego zasypu 26l/18-19oBlg Edited September 25, 2012 by bubuś Quote Share this post Link to post Share on other sites