Jump to content
Sign in to follow this  
bzium1986

Biere de Garde - ocena receptury

Recommended Posts

witam;

 

czy poniższy zasyp będzie odpowiedni?

pilzneński 3,5kg

wiedeński 1,0kg

abbey malt 1,0kg

carabelge 500g

carared 300g

special b 200g

cara crystal 200g

płatki owsiane 400g

czekoladowy 50g

 

zacieranie:

50oC - 15 min

62oC- 20

72oC- 60

 

chmielenie:

fuggle 50g 60'

saaz 40g 15'

 

planuję na 26 litrów, 18-19oBlg, IBU koło 20.

 

jeszcze: czy dodawać przyprawy? zasyp jest dość urozmaicony, nie wiem czy dodatkowe elementy nie zepsułyby efektu?

Edited by bzium1986

Share this post


Link to post
Share on other sites

Trochę dużo tych karmelowych , no i zacieranie wybrałbym 40/30. Przypraw bym nie dawał ale trochę cukru i owszem.

Jakie chcesz użyć drożdże?

No i ciężko będzie wyciągnąć z takiego zasypu 26l/18-19oBlg

Edited by bubuś

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
Sign in to follow this  

×
×
  • Create New...