Skocz do zawartości
bzium1986

Biere de Garde - ocena receptury

Rekomendowane odpowiedzi

witam;

 

czy poniższy zasyp będzie odpowiedni?

pilzneński 3,5kg

wiedeński 1,0kg

abbey malt 1,0kg

carabelge 500g

carared 300g

special b 200g

cara crystal 200g

płatki owsiane 400g

czekoladowy 50g

 

zacieranie:

50oC - 15 min

62oC- 20

72oC- 60

 

chmielenie:

fuggle 50g 60'

saaz 40g 15'

 

planuję na 26 litrów, 18-19oBlg, IBU koło 20.

 

jeszcze: czy dodawać przyprawy? zasyp jest dość urozmaicony, nie wiem czy dodatkowe elementy nie zepsułyby efektu?

Edytowane przez bzium1986

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Trochę dużo tych karmelowych , no i zacieranie wybrałbym 40/30. Przypraw bym nie dawał ale trochę cukru i owszem.

Jakie chcesz użyć drożdże?

No i ciężko będzie wyciągnąć z takiego zasypu 26l/18-19oBlg

Edytowane przez bubuś

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się

×