Alban 0 Posted September 17, 2012 Witam wszystkich. Mam pewien problem, otóż chcę leżakować piwo w beczce (50 l) ale na raz mogę uwarzyć i sfermentować tylko ok. 25 l brzeczki. Czy jeśli zrobię dwie takie same warki (identyczne proporcje identycznych składników), sfermentuję je w dwóch wiaderkach a na leżakowanie wleję zawartość obu do jednej beczki to wszystko będzie jak należy? Widziałem już jak inni warzyli duże warki w dwóch a nawet w trzech mniejszych garnkach, ale nie było wtedy mowy o leżakowaniu w beczce. Jeśli temat już był, bardzo proszę przenieść. Quote Share this post Link to post Share on other sites
WiHuRa 585 1 Items Posted September 17, 2012 (edited) Nie widzę przeszkód przed taką operacją. Sam myślałem żeby tak robić. Ewentualnie przemyśl to, że tą beczkę np. musisz później podnieść do rozlewu (no chyba że masz pompę to problem odpada). Edited September 17, 2012 by WiHuRa Quote Share this post Link to post Share on other sites
vettis 123 1 Items Posted September 17, 2012 Jak tak robiłem, nie widzę przeszkód http://www.piwo.org/topic/1650-browar-escarabajo/page__st__620?do=findComment&comment=154773 Quote Share this post Link to post Share on other sites