bimbelt 101 Posted September 12, 2012 Zapraszamy na rozpoczęcie nowego sezonu Szczecińskich Warsztatów Piwowarskich. Na pierwszy ogień pójdzie piwo w stylu całkiem nietypowym - Pumpkin Ale. Zapraszamy wszystkich zainteresowanych. Wstęp (jak zawsze) wolny! piątek, 21 września 2012 start g. 17:00 Pub Pivaria ul. Lelewela 8a, Szczecin Wydarzenie na Facebooku Sponsorem wydarzenia jest Centrum Piwowarstwa Quote Share this post Link to post Share on other sites
bimbelt 101 Posted September 18, 2012 Pumpkin Ale - receptura na piątkowe warsztaty: Zacieranie: 5 kg słodu Pale Ale 0,5 kg słodu Abbey 1,0 kg ciemnego słodu pszenicznego 2-3 kg upieczonej dyni Chmielenie/przyprawianie: 25 g Centennial (7,5%) - 60 m 15 g Centennial (7,5%) - 15 m 25 g świeżego imbiru - 10 m 10 g Centennial (7,5%) - 5 m 1,5 łyżeczki goździków - 5 m 1,5 łyżeczki gałki muszkatołowej - 5 m 3 łyżeczki cynamonu - 5 m 3 łyżeczki ziela angielskiego - 5 m Quote Share this post Link to post Share on other sites
andy 68 1 Items Posted September 18, 2012 Zapowiada się ciekawie! Quote Share this post Link to post Share on other sites
Brunnenbraeu 10 1 Items Posted September 18, 2012 Pumpkin Ale - receptura na piątkowe warsztaty: 1,5 łyżeczki goździków - 5 m Oj, za dużo, za dużo! Goździki będą dominowały smak! Na bazie własnych (złych) doświadczeń polecam tylko pół łyżecki na 20 litrów! Volker Quote Share this post Link to post Share on other sites
bimbelt 101 Posted September 21, 2012 To już dzisiaj od 17:00. Nie przegapcie! Quote Share this post Link to post Share on other sites
andy 68 1 Items Posted September 21, 2012 Rzekłbym to już za 2h i 40 min Quote Share this post Link to post Share on other sites
Brunnenbraeu 10 1 Items Posted September 21, 2012 Życzę Wam wszystkim dużej zabawy! Ooooooj, tak daleko do Szczecina... :( Volker Quote Share this post Link to post Share on other sites