Jump to content
bimbelt

21.09.2012 - Szczecińskie Warsztaty Piwowarskie

Recommended Posts

Zapraszamy na rozpoczęcie nowego sezonu Szczecińskich Warsztatów Piwowarskich. Na pierwszy ogień pójdzie piwo w stylu całkiem nietypowym - Pumpkin Ale. Zapraszamy wszystkich zainteresowanych. Wstęp (jak zawsze) wolny!

 

piątek, 21 września 2012

start g. 17:00

 

Pub Pivaria

ul. Lelewela 8a, Szczecin

 

Wydarzenie na Facebooku

 

Sponsorem wydarzenia jest Centrum Piwowarstwa

Share this post


Link to post
Share on other sites

Pumpkin Ale - receptura na piątkowe warsztaty:

 

Zacieranie:

 

5 kg słodu Pale Ale

0,5 kg słodu Abbey

1,0 kg ciemnego słodu pszenicznego

2-3 kg upieczonej dyni

 

Chmielenie/przyprawianie:

 

25 g Centennial (7,5%) - 60 m

15 g Centennial (7,5%) - 15 m

25 g świeżego imbiru - 10 m

10 g Centennial (7,5%) - 5 m

1,5 łyżeczki goździków - 5 m

1,5 łyżeczki gałki muszkatołowej - 5 m

3 łyżeczki cynamonu - 5 m

3 łyżeczki ziela angielskiego - 5 m

Share this post


Link to post
Share on other sites

Pumpkin Ale - receptura na piątkowe warsztaty:

 

1,5 łyżeczki goździków - 5 m

 

Oj, za dużo, za dużo! Goździki będą dominowały smak! Na bazie własnych (złych) doświadczeń polecam tylko pół łyżecki na 20 litrów!

 

Volker

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...

×
×
  • Create New...