Skocz do zawartości
bimbelt

21.09.2012 - Szczecińskie Warsztaty Piwowarskie

Rekomendowane odpowiedzi

Zapraszamy na rozpoczęcie nowego sezonu Szczecińskich Warsztatów Piwowarskich. Na pierwszy ogień pójdzie piwo w stylu całkiem nietypowym - Pumpkin Ale. Zapraszamy wszystkich zainteresowanych. Wstęp (jak zawsze) wolny!

 

piątek, 21 września 2012

start g. 17:00

 

Pub Pivaria

ul. Lelewela 8a, Szczecin

 

Wydarzenie na Facebooku

 

Sponsorem wydarzenia jest Centrum Piwowarstwa

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Pumpkin Ale - receptura na piątkowe warsztaty:

 

Zacieranie:

 

5 kg słodu Pale Ale

0,5 kg słodu Abbey

1,0 kg ciemnego słodu pszenicznego

2-3 kg upieczonej dyni

 

Chmielenie/przyprawianie:

 

25 g Centennial (7,5%) - 60 m

15 g Centennial (7,5%) - 15 m

25 g świeżego imbiru - 10 m

10 g Centennial (7,5%) - 5 m

1,5 łyżeczki goździków - 5 m

1,5 łyżeczki gałki muszkatołowej - 5 m

3 łyżeczki cynamonu - 5 m

3 łyżeczki ziela angielskiego - 5 m

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Pumpkin Ale - receptura na piątkowe warsztaty:

 

1,5 łyżeczki goździków - 5 m

 

Oj, za dużo, za dużo! Goździki będą dominowały smak! Na bazie własnych (złych) doświadczeń polecam tylko pół łyżecki na 20 litrów!

 

Volker

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się

×