admiro 68 1 Items Posted September 9, 2012 Potrzebne części: - Silnik wycieraczek - Zasilacz - Kawałek blachy, ja zastosowałem ocynkowany kątownik ciesielski - 3 śruby Wykonanie: - blachę naciąć kątówką i wygiąć - przewiercić otwory i przykręcić silnik Minusy: Wydajność niska, 6 minut na kilogram. Z drugiej strony zdąży ześrutować przed podgrzaniem wody do warzenia. Plusy: Wolne obroty czyli nie zużywa zanadto śrutownika, nie kurzy. Jak już masz silnik wycieraczek to koszt wynosi zero 2 gonzo5 and pershi reacted to this Quote Share this post Link to post Share on other sites
bielok 171 Posted September 9, 2012 Cześć. W razie zablokowania śrutownika (u mnie był kamień) rozwali ci silniczek, zasilacz, albo pęknie wałek porkerta (tak było u mnie). Rozwiązanie to zabezpieczenie nadpradowe, albo zasilacz z takim zabezpieczeniem. Quote Share this post Link to post Share on other sites
Wiktor 257 1 Items Posted September 9, 2012 od kompa zabezpiecza przed przeciążeniem. Walcowy staje przy silniku od wycieraczek, chyba żeby bardzo ograniczyć zasyp. Quote Share this post Link to post Share on other sites
piastun 7 Posted September 10, 2012 Ciekawe rozwiązanie :-) Quote Share this post Link to post Share on other sites