admiro 68 1 Browary Zgłoś Napisano 9 Wrzesień 2012 Potrzebne części: - Silnik wycieraczek - Zasilacz - Kawałek blachy, ja zastosowałem ocynkowany kątownik ciesielski - 3 śruby Wykonanie: - blachę naciąć kątówką i wygiąć - przewiercić otwory i przykręcić silnik Minusy: Wydajność niska, 6 minut na kilogram. Z drugiej strony zdąży ześrutować przed podgrzaniem wody do warzenia. Plusy: Wolne obroty czyli nie zużywa zanadto śrutownika, nie kurzy. Jak już masz silnik wycieraczek to koszt wynosi zero 2 pershi i gonzo5 dodali reakcje Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
bielok 157 Zgłoś Napisano 9 Wrzesień 2012 Cześć. W razie zablokowania śrutownika (u mnie był kamień) rozwali ci silniczek, zasilacz, albo pęknie wałek porkerta (tak było u mnie). Rozwiązanie to zabezpieczenie nadpradowe, albo zasilacz z takim zabezpieczeniem. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Wiktor 254 1 Browary Zgłoś Napisano 9 Wrzesień 2012 od kompa zabezpiecza przed przeciążeniem. Walcowy staje przy silniku od wycieraczek, chyba żeby bardzo ograniczyć zasyp. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
piastun 7 Zgłoś Napisano 10 Wrzesień 2012 Ciekawe rozwiązanie :-) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach