Skocz do zawartości

Maliniak Klasztorny- syrop zamiast soku....


cyjarz

Rekomendowane odpowiedzi

Witam , właśnie warzę Maliniaka Klasztornego i ze zgrozą stwierdziłem że zamiast soku zakupiłem syrop malinowy. W przepisie na 6 kg słodu dodano 300 ml soku i otrzymano '' pojawiające się w tle posmaki maliny''. Pomóżcie, ile dodać syropu, mam w butli 430 ml. pozdrawiam

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Nie jestem do końca obeznany, czym różni się sok od syropu?

Jak dodasz 430 ml syropu to będzie pewnie gdzieś tam daleko posmak tych malin. Ja kiedyś robiłem portera wiśniowego i dodałem 2 butelki takiego syropu. Szału nie było.

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.