Jump to content
Sign in to follow this  
cyjarz

Maliniak Klasztorny- syrop zamiast soku....

Recommended Posts

Witam , właśnie warzę Maliniaka Klasztornego i ze zgrozą stwierdziłem że zamiast soku zakupiłem syrop malinowy. W przepisie na 6 kg słodu dodano 300 ml soku i otrzymano '' pojawiające się w tle posmaki maliny''. Pomóżcie, ile dodać syropu, mam w butli 430 ml. pozdrawiam

Share this post


Link to post
Share on other sites

Nie jestem do końca obeznany, czym różni się sok od syropu?

Jak dodasz 430 ml syropu to będzie pewnie gdzieś tam daleko posmak tych malin. Ja kiedyś robiłem portera wiśniowego i dodałem 2 butelki takiego syropu. Szału nie było.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
Sign in to follow this  

×
×
  • Create New...