Skocz do zawartości
pablokrak

Pszeniczka wędzona

Rekomendowane odpowiedzi

W Spezialu wędzoności jak na lekarstwo.

 

Ale zawsze możesz wziąć 50% pszenicznego i 50% jęczmiennego wędzonego i już.

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Dwie warki grodzisza z tych receptur już uwarzyłem . Piwko świetne , jednak poszukuję czegoś bardziej weizenowego ( bananek i goździki ) . A może zrobić to piwko na drożdżach wb-06 ( albo innych weizenowych) ?

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

A, no to trzeba było mówić :) Daj WB-06, recepturę jak pisał jacer i będziesz miał karkówkę w pszenicy ;)

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Warzyć jak weizena czy jak grodzisza ?

47 warek i pyta jak warzyć weizena :/

ps Trudno będzie pogodzić banany, goździki i wędzonkę

Edytowane przez anteks

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Ja wiem jak warzyć zarówno weizena jak i grodzisza . Miałem zamiar warzyć tak jak weizena , ale wolałem zapytać ;) . Dlatego pytam , bo może ktoś już coś takiego stworzył .

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Zrobię coś takiego :

słód pszeniczny wędzony - 2,5 kg

słód jasny pilzeński -1,5 kg

chmiel lubelski -20g

drożdże wb-06

 

albo :

słód jasny pszeniczny 2,5 kg

słód jęczmienny wędzony 2 kg

chmiel lubelski 20g

wb-06

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Dzięki za sugestie . Faktycznie zapomniałem o Carahellu . Czy dobrze kombinuje , żeby zamiast carahell użyć słodu karmelowego 30 ze Strzegomia ?

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się

×