Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Cześć umiłowani w piwowarzeniu.

 

Zacząłem w listopadzie 2011 trzema brewkitami, ale szybko przeszedłem na zacieranie. W zasadzie powinienem pisać w liczbie mnogiej, bo dee facto jest nas trójka, ale łatwiej mi będzie używać pierwszej osoby.

 

Obecnie stoimy przed dylematem typu - "czy warzyć częściej, czy raczej tak samo często a większe ilości". Pierwsza opcja tańsza, ale bardziej czasochłonna, druga - wymagająca nakładów finansowych (większa kadź z-w, filtracyjna, większe fermentory, itd).

 

Chciałbym mieć kiedyś własny mini browar (wierzę, że kiedyś tak się stanie). Dużą inspiracją są dla mnie panowie z Artezana. Największą zaś panowie z BrewDoga, bo nie tylko ich piwa, ale i ich bary są dokładnie tym, czego uważam - brakuje w Polsce.

 

Póki co - mozolnie, ale systematycznie poszerzam wiedzę i umiejętności. To forum to skarbnica jak już wiele razy się przekonałem.

 

Z góry dzięki za wszystkie rady!

 

Pozdrowienia

Piotrek (vel. Mościcki)

Edytowane przez Mościcki
Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.