Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Cześć umiłowani w piwowarzeniu.

 

Zacząłem w listopadzie 2011 trzema brewkitami, ale szybko przeszedłem na zacieranie. W zasadzie powinienem pisać w liczbie mnogiej, bo dee facto jest nas trójka, ale łatwiej mi będzie używać pierwszej osoby.

 

Obecnie stoimy przed dylematem typu - "czy warzyć częściej, czy raczej tak samo często a większe ilości". Pierwsza opcja tańsza, ale bardziej czasochłonna, druga - wymagająca nakładów finansowych (większa kadź z-w, filtracyjna, większe fermentory, itd).

 

Chciałbym mieć kiedyś własny mini browar (wierzę, że kiedyś tak się stanie). Dużą inspiracją są dla mnie panowie z Artezana. Największą zaś panowie z BrewDoga, bo nie tylko ich piwa, ale i ich bary są dokładnie tym, czego uważam - brakuje w Polsce.

 

Póki co - mozolnie, ale systematycznie poszerzam wiedzę i umiejętności. To forum to skarbnica jak już wiele razy się przekonałem.

 

Z góry dzięki za wszystkie rady!

 

Pozdrowienia

Piotrek (vel. Mościcki)

Edytowane przez Mościcki

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Witaj,

 

Samych sukcesów w warzeniu i spełnienia marzeń o browarze.

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Witaj na forum.

Ja rzeczony dylemat rozwiązałem w ten sposób: częściej i więcej (inna sprawa, że czasu nie ma się tyle ile by się chciało), ile bym nie nawarzył zawsze będzie za mało (koledzy). :D

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się

×