Jump to content

BroWarmiacy do wspólnego kufla!


prodakt
 Share

Recommended Posts

Na naszej stronie pojawił się wywiad z Bogdanem Markockim - zwycięzcą II Warmińskiego KPD w kategorii Rosanke. Wywiad pod poniższym linkiem.

http://wm.pspd.org.pl/wywiad-warzenie-piwo-rosanke/

 

P.S.

przypominam o dzisiejszym spotkaniu o 18:00 w Starej Warszawskiej.

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

Ja w kwestii formalnej... spotkanie w najbliższą sobotę, 18.04? 

Rozmawiałem dziś z miłościwie nam prezesującym, ale coś mi się w głowie nie tak układa... 

Edited by panta_rei
Link to comment
Share on other sites

Według kalendarza (i ustaleń na ostatnim spotkaniu) wychodzi, że najbliższe spotkanie naszego oddziału terenowego (i wszystkich chętnych) odbędzie się właśnie 18 kwietnia, o godzinie 18-tej w Starej Warszawskiej. Temat przewodni - brown porter - tym razem bez omówienia, bo zostało to zrobione przy okazji poprzedniego spotkania.

 

Przy okazji - zarezerwuje ktoś "Hades"? ;)

Link to comment
Share on other sites

Na naszej stronie oddziałowej pojawił się właśnie wpis na temat kwietniowego spotkania piwowarów domowych. Kto może niech udostępnia post dalej na Facebook'u lub promuje go własnymi kanałami: http://wm.pspd.org.pl/kwietniowe-spotkanie-piwowarow-domowych/

Link to comment
Share on other sites

Ćwiartka miała jakieś szkła ale w zbójeckiej cenie i z logami browarów.

 

Na przeciw teatru Jaracza jest wieżowiec i w nim na parterze jest sklep Społem z różnym wyposażeniem domu: patelnie, kieliszki etc - może tam coś znajdziesz.

 

Na lubelskiej, za WORDem jest duża hurtownia takiego wyposażenia w szczególności: szklanki, zastawy, porcelana, szkło - tam też możesz poszukać.

 

Specjalistycznego sklepu browarniczego niestety tu nie uświadczysz.

Link to comment
Share on other sites

Cześć, czy któryś z szanownych kolegów piwowarów z Olsztyna poratowałby mnie w potrzebie? :)
Przed chwilą zacieranie słodów dobiegło końca, ale okazało się, że przez nieudaną próbę sterylizacji uszkodziłem całkowicie wszystkie kraniki plastikowe do wiader, jakie posiadałem i nie mam teraz jak odfiltrować brzeczkę. Byłbym bardzo wdzięczny, jeżeli ktoś zechciałby mi pożyczyć na dziś jeden standardowy kranik: http://twojbrowar.pl/prestashop/pl/kraniki-syfony/175-kranik-do-rozlewu-.html
Najlepiej jakby ktoś z Jarot się znalazł, ale nie będę oczywiście wybrzydzał. Odwdzięczę się w moim piwku :)


--- edit: 16:32
już po temacie, dosztukowałem sobie kranik z obi ;)

Edited by pukas
Link to comment
Share on other sites

  • 4 weeks later...
  • 4 weeks later...
  • 5 weeks later...

Skoro nadciąga trzecia sobota miesiąca, to trzeba wrzucić jakieś info o spotkaniu :)

Tak więc, w najbliższą sobotę, 18.07.2015 spotykamy się o godzinie 18:00 w Browarni Stara Warszawska. Klimaty wakacyjne, więc wykładu żadnego nie będzie :D Jak będzie ładna pogoda, to pewnie będziemy siedzieć w ogródku. Jeżeli mniej ładna, to pewnie w piwnicy :)

 

Do zobaczenia!   :beer:

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Uh, tak trochę "za pięć dwunasta", ale informuję o cyklicznym spotkaniu piwowarów, oczywiście Stara Warszawska, oczywiście od 18-tej, oczywiście sobota... czyli 22.08.2015 :) Instalujemy się pewnie w ogródku, ale to się jeszcze zobaczy.

 

:beer:

Link to comment
Share on other sites

Zawsze chciałem przyjść na spotkanie ale brakowało mi czasu. Wiem, że ma być degustacja piw belgijskich. Mam w tej chwili tylko swoją AIPĘ, więc nie za bardzo w temacie spotkania ;-) Przyjmiecie pod skrzydła nowego piwowara? ;-)

Link to comment
Share on other sites

Ogłoszenie kierowane wyłącznie do członków W-MOT PSPD!
Na co chcemy wydać nasze pieniądze(ze składek)?
Jest do wydania ok. 800zł na oddział, do końca roku.
Propozycje są następujące. Dopisujcie swoje pomysły, pytajcie, dyskutujcie.

- wyjazd integracyjny (Kurnik, Kozuba, Sekulski, Kwaśne Jabłko)

- materiały promocyjne (rollup, koszulki, ulotki...)

- dofinansowanie szkolenia sensorycznego (koszty np. 50zł członkowie, 100zł inni)

- kupno piwa na panele degustacyjne (o konkretnych stylach)

Link to comment
Share on other sites

Jeszcze jedna sprawa.
Na spotkaniu wrześniowym(pewnie 19.09.2015) chciałbym poruszyć temat piwa Rosanke. Chętni do dyskusji niech zagłębią się w piwowarskie książki historyczne i przygotują swoją wizję tego piwa. Zweryfikujemy aktualny opis stylu.

Link to comment
Share on other sites

Podobno umówiliśmy się na bitwy piwne. To mam takie pytania:

Czy mogę zrobić dwa piwa na bitwę? Zapisałem się na świąteczne i mam plan na Winter Warmer oraz Christmas Ale.

Czy jeszcze mogę się dopisać do American Wheat? Będę robił swoją pszenicę więc w sumie mogę pokonkurować na tym polu.

No i jak wygląda ogólny plan całego przedsięwzięcia?

Link to comment
Share on other sites

Podobno umówiliśmy się na bitwy piwne. To mam takie pytania:

Czy mogę zrobić dwa piwa na bitwę? Zapisałem się na świąteczne i mam plan na Winter Warmer oraz Christmas Ale.

Czy jeszcze mogę się dopisać do American Wheat? Będę robił swoją pszenicę więc w sumie mogę pokonkurować na tym polu.

No i jak wygląda ogólny plan całego przedsięwzięcia?

 

No nie :)

Po pierwsze, startujesz w jednej tylko kategorii. Po drugie, w kategorii w której startujesz wystawiasz tylko jedno piwo. Kropka :) Masz tylko jedną szansę. Ci co wygrają w swoich kategoriach, przechodzą do półfinału, ci co wygrają półfinały, do finału. Tyle jeśli chodzi o ogólny (baaaardzo ogólny) plan zabawy :)

 

:beer:

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.