Jump to content
Sign in to follow this  
Przemczysław

Czeski Pils na 2278 leżakowanie

Recommended Posts

Witajcie serdecznie:)

Fermentacje cicha i burzliwa przebiegły w lodówce w której też lezakuje po dziś dzień(rozlane zostało miesiac temu i jest w temp 7 *).

Teraz moje pytanie czy mogę wyjąć butelki z lodóki i wstawić do piwnicy w której jest 18 *??

Co się stanie z tym piwiem czy szybko sie zepsuje czy szybciej dojżeje??

Pozdrawiam Przem

Share this post


Link to post
Share on other sites

Te drożdże produkują dużą ilość siarki i czuć to zwłaszcza w butelkach, więc wskazane jest, żeby posiedziały w cieplejszym przez jakiś czas około 2 tyg.

Swoją drogą bardzo dobre drożdże, dają ładny profili w czeskich pilsach. Ja je lubię, Pils we Wrocławiu i Desitka w Krakowie były robione na tych drożdżach ;)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Te drożdże produkują dużą ilość siarki i czuć to zwłaszcza w butelkach, więc wskazane jest, żeby posiedziały w cieplejszym przez jakiś czas około 2 tyg.

Swoją drogą bardzo dobre drożdże, dają ładny profili w czeskich pilsach. Ja je lubię, Pils we Wrocławiu i Desitka w Krakowie były robione na tych drożdżach ;)

 

Drożdze są genialne uwielbiam mojego pilsika mam 4 skrzynki w lodówce i tak spijam co dzień po jednym w te upały:D

Czyli co nie przeterminuje się za szybko??No to chlup do piwnicy i jedziemy z kolejna warka:D Pifffka nigdy za duzo:D

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
Sign in to follow this  

×
×
  • Create New...