Skocz do zawartości

Browar ***Poremba***


Rekomendowane odpowiedzi

Warka #118 Hot Red Ale 

 

pilzneński 5kg

melanoidynowy 0,2kg

karmelowy 30 0,3kg

pszeniczny 0,53kg

 

Zacieranie: 

63C - 30min

72C - 30min

78C - filtracja

 

Chmielenie:

marynka szyszka 20g - 60min

sybilla szyszka 20g - 60min

traditional 30g - 5min

2 papryczki ostre - 15min

3 papryczki ostre na zimno

 

brzeczki 25,1l

OG - 15Bx 1.061

FG - 6,6Bx 1.011

ABV - 6,9%

drożdże S04

Edytowane przez czeki
Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

  • 4 tygodnie później...

Warka #119 Świąteczne

 

pilzneński 5,5kg

brown 0,5kg

caraffa II 0,15kg

czekoladowy 1200 0,15kg

 

63C - 30min

72C - 30min

78C - filtracja

 

marynka 30g - 60min

traditional 15g - 60min

sybilla sz 19g - 5min

 

ziele angielskie 3gr     

cynamon 10gr             

imbir 7gr

gałka muszkatołowa 3gr

goździki 15szt

kardamon 8gr 

przyprawy 15min

papryczki ostre 2szt na zimno

 

brzeczki 25l

OG - 16Bx 1.065

FG - 9,9Bx 1.022

ABV - 6%

S-33 gęstwa

Edytowane przez czeki
Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Warka #120 Belgian Blond Ale

 

pale ale 4,5kg

 

53C -10min

68C - 70min

78C - filtracja

 

marynka 25g - 60min

EKG 15g - 60min

ministrel 20g - 5min

EKG 20g - 5min

 

brzeczki 26l

OG - 11,8Bx 1.048

FG - 5,4Bx 1.01

ABV - 5%

suche Mangrover Jack's Belgian Tripel M31

Edytowane przez czeki
Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Warka #121 Pils

 

pilzneński 4,5kg

 

53C - 15min

63C - 30min

dekokt 8l - 10min

72C - 30min

dekokt 9l - 10min

76C - filtracja

 

premiant 30g - 60min

traditional 15g - 60min

saaz 25g - 5min

 

brzeczki 25l

OG - 12,1 Bx 1.048

FG - 5Bx 1.008

ABV - 5,4%

Edytowane przez czeki
Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

  • 1 miesiąc temu...

Warka #122 Dobbel

 

pale ale 2kg

pilzneński 2kg

abbey malt 1kg

special W 0,5kg

syrop cukrowy 150C 0,6kg

 

53C- słody i podgrzewanie

63C - 30min

72C - 30min

78C - filtracja

 

traditional 40g - 60min

ministrel 20g - 5min

 

brzeczki 26,5l

OG - 16,1Bx 1.066

FG - 7,4Bx 1.012

ABV - 7,4%

gęstwa Belgian Tripel M31

Edytowane przez czeki
Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Warka #123 Marcowe

 

pilznański 2,2kg

pala ale 2kg

karmelowy 30 0,433kg

melanoidynowy 0,21kg

 

53C - słody i podgrzewanie

63C - 20min

72C - 40min

dekokt 9l -25min

78C - filtracja

 

premiant 20g - 60min

EKG 15g - 60min

ministrel 10g - 10min

 

brzeczki 25,5l

OG - 12,8Bx 1.052

FG - 6,8Bx 1.013

ABV - 5,14%

gęstwa Bavarian Lager M76

Edytowane przez czeki
Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Warka #124 Wędzony Pils

 

pilzneński 2,17kg

monachijski I 1kg

wedzony Steinbach 1kg

 

62C - 10min

72C - 35min

78C - filtracja

 

taurus 20g - 60min

saaz 20g - 5min

 

brzeczki 23l

OG - 10,8Bx 1.043

FG - 5,9Bx 1.013

ABV - 4,1%

gęstwa Bavarian Lager

 

brzeczki 3l

OG - 10,8Bx 1.043

FG - 5,9Bx 1.013

ABV - 4,1%

FM40 Pszeniczny łan na rozruch.

Edytowane przez czeki
Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

  • 2 tygodnie później...

Warka #125 Bitter

 

pilzneński 4kg

carapils 0,25kg

 

67C - 60min

78C - filtracja

 

taurus 25g - 60min

minstrel 13g - 2min

 

brzeczki 21l

OG - 13Bx 1.053

FG - 7,8Bx 1.017

ABV - 4,85%

drożdże BioWar

Edytowane przez czeki
Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Warka #126 Belgian Dark Strong Ale

 

pale ale 3kg

monachijski I 2,5kg

carabelge 1kg

special W 0,5kg

karmelowy 600 0,1kg

syrop z cukru palonego 150C 0,6kg

 

63C - 20min

72C - 50min

78C - filtracja

 

taurus 35g - 60min

 

brzeczki 26l

OG - 19,4Bx 1.08

FG - 9,5Bx 1.015

ABV - 9,2%

gęstwa Belgian Tripel M31

Edytowane przez czeki
Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

  • 4 tygodnie później...

Warka #127 Rauchweizen

 

pszenica 2,5kg

wędzony Steinbach 1kg

monachijski I 1,5kg

 

44C - 20min

55C - 10min

63C - 30min

72C - 30min

78C - filtracja

 

sybilla 25g - 60min

taurus 5g - 60min

 

brzeczki 26l

OG - 11,6Bx 1.047

FG - 5,4Bx 1.010

ABV - 4,9%

gęstwa Pszeniczny łan

Edytowane przez czeki
Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Warka #128 Rauchweizen

 

pszenica 2,5kg

wędzony bukiem Viking 2kg

monachijski I 0,5kg

 

44C - 20min

55C - 10min

63C - 30min

72C - 40min

78C - filtracja

 

sybilla 15g - 60min

taurus 12g - 60min

 

brzeczki 26l

OG - 14,2Bx 1.058

FG - 7,8Bx 1.015

ABV - 5,7%

Browin Brewgo Wheat

Edytowane przez czeki
Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

  • 3 tygodnie później...

Warka #129 Chili Lager

 

pale ale 2,5kg

monachijski I 2kg

carapils 0,25kg

 

63C - 30min

72C - 30min

78C - filtracja

 

sybilla 20g - 60min

premiant 30g - 60min

chili dodana na zimno - 3szt

 

brzeczki 26l

OG - 12,6Bx 1.051

FG - 6,2Bx 1.012

ABV - 5,24%

gęstwa Bavarian Lager

Edytowane przez czeki
Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Warka #130 Wee Heavy

 

pale ale 3kg

monachijski I 3kg

pilzneński 1kg

karmelowy 300 0,2kg

carafa II 0,1kg

czekoladowy 1200 0,05kg

karmelowy 600 0,05kg

 

63C - 25min

72C - 40min

78C - filtracja

 

mosaic 29g - 60min

 

brzeczki 25l

OG - 19Bx 1.079

FG - 11,2Bx 1,025

ABV - 7,5%

gęstwa BioWar

Edytowane przez czeki
Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

  • 1 miesiąc temu...

Warka #131 Belgian Stout

 

pilzneński 3kg

monachijski I 0,8kg

brown 0,4kg

czekoladowy 1200 0,1kg

karmelowy 600 0,1kg

pszenica prażona 0,1kg

 

63C - 30min

72C - 30min

78C - filtracja

 

marynka 25g - 60min

 

brzeczki  25l

OG - 11Bx 1.044

FG - 4,4Bx 1.007

ABV - 4,9%

gęstwa Belgian Tripel M31

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Warka #132 Gose

 

pszeniczny 2,3kg

pilzneński 1,5kg

zakwaszający 0,9kg

 

63C-65C - 60min

63C-65C - 45min ze słodem zakwaszającym

78C - filtracja

 

marynka 15g - 60min

kolendra 27g - 10min

sól kamiennna 21g - 10min

 

brzeczki 24l

OG - 12,4Bx 1.05

FG - 6,3Bx 1.012

ABV - 5,06%

Safale K-97

Edytowane przez czeki
Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Warka #133 Porter Bałtycki

 

pilznański 3kg

monachijski 2kg

biscuit 1kg

brown 0,615kg

karmelowy 300 0,5kg

karmelowy 600 0,1kg

czekoladowy 1200 0,2kg

 

63C - 25min

72C - 50min

78C - filtracja

 

marynka 35g - 60min

sybilla 30g - 5min

 

brzeczki 25l

OG - 18,6Bx 1.076

FG - 10,7Bx 1.023

ABV - 7,6%

gęstwa Bavarian Lager M76

Edytowane przez czeki
Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

  • 1 miesiąc temu...

Warka 134 AAAle (American Amber Ale)

 

pilzneński 2,4kg

pale ale 2kg

karmelowy 300 0,2kg

barwiący 0,05kg

 

63C - 20min

72C - 40min

78C - filtracja

 

marynka 25g - 70min

mosaic 50g na zimno

 

brzeczki 25l

OG - 12,1Bx 1.048

FG - 6,9Bx 1.015

ABV - 4,6%

FM12 W szkocka krate

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Warka 135 Kolsch

 

pilzneński 3kg

monachijski I 1,4kg

 

63C - 40min

72C - 30min

78C - filtracja

 

marynka 25g - 60min

premiant 22g - 5min

saaz 15g - 5min

 

brzeczki 25l

OG - 11,9Bx 1.048

FG - 6,5Bx  1.013

ABV - 4,6%

gęstwa Safale K97

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Warka 136 Monachijska 11

 

monachijski I 4,3kg

 

63C - 40min

72C - 20min

78C - filtracja

 

marynka 30gr - 60min

saaz 39gr - 0min

 

brzeczka 25,5l

OG - 11,6Bx 1.047

FG - 6Bx 1.012

ABV - 4,6%

gęstwa Bavarian Lager M76

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Warka 137 Gose

 

pszenica 2,4kg

pilzneński 1,7kg

zakwaszający 1kg

 

63C - 60min

63C - 45min z zakwaszającym

78C - filtracja

 

marynka 15g - 60mn

kolendra 30g - 15min

sól kamienna 23g - 15min

 

brzeczka 25,5l

OG - 13,5Bx 1.055

FG - 7,8Bx 1.016

ABV - 5,22%

FM42 Stare Nadreńskie

Edytowane przez czeki
Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

  • 4 tygodnie później...

Warka 138 Pszeniczne XVI

 

pszenica 2kg

pilzneński 2kg

 

44C - 60min

63C - 40min

72C - 30min

78C - filtracja

 

marynka 20g - 60min

herkules 2g - 60min

 

brzeczki 25l

OG - 11,4Bx

FG - 

ABV - 

drożdże BioWar

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Warka 139 Czekoladowe Belgijskie

 

pale ale 2,5kg

pilzneński 1kg

monachijski I 0,5kg

czekoladowy 400 0,4kg

brown 0,2kg

czekoladowy 1200 0,1kg

 

63C - 30min

72C - 60min

78C - filtracja 

 

herkules 6g - 60min

herkules 5g - 30min

 

brzeczki 26l 

OG - 11,7Bx 1.047

FG - 5,2Bx 1.009

ABV - 5%

gęstwa M31 Belgian Tripel

Edytowane przez czeki
Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

  • 1 miesiąc temu...

Warka 140 Kolsche 2

 

pilzneński 4,4kg

 

63C-69C - 60min

78C - filtracja

 

sybilla 20g - 60min

EKG 18g - 60min

Saphir 35g - 2min

 

brzeczki 26l

OG - 11,9Bx

FG - 6,4Bx

ABV - 4,65%

gestwa FM42

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Warka 141 Milk Stout

 

pilzneński 3kg

pale ale 1,5kg

płatki jęczmienne 1kg

pszenica prażona 0,3kg

czekoladowy 1200 0,12kg

 

6l wrzątku z płatkami

63C - 20min + płatki

72C - 40min

78C - filtracja

 

herkules 10g - 60min

sybilla 25g - 60min

sybilla 15g - 0min

 

brzeczki 

OG - 14Bx

FG - 

ABV - 

drożdże suche English Ale B4

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.