Skocz do zawartości

Browar ***Poremba***


Rekomendowane odpowiedzi

Warka #97 Ale Ciemne

 

monachijski I 4,5kg

płatki owsiane 0,5kg

barwiący 0,15kg

karmelowy 300 0,05kg

karmelowy 600 0,038kg

 

Zacieranie:

63C - 30min

72C - 30min + płatki owsiane

78C - filtracja

 

Chmielenie

marynka 20g - 60min

tradition 15g - 60min

tradition 20g - 5min

 

brzeczki 26l

OG - 11,8Bx 1.047

FG - 7,5Bx 1.017

ABV - 4,1%

drożdże T-58

Edytowane przez czeki
Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

  • 3 tygodnie później...

Warka #98 American Brown Ale

 

pale ale 2kg

monachijski I 1,75kg

pilzeński 1,5kg

barwiący 0,07kg

 

Zacieranie:

66-68 C - 60min

78C - filtracja

 

Chmielenie:

equinox 15g - 60min

 

brzeczki 25l

OG - 1.052 12,8Bx

FG - 1.017 7,8Bx

ABV - 4,3%

drożdze U.S. West Coast

Edytowane przez czeki
Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

  • 4 tygodnie później...

Warka #99 Strong Bitter

 

pilzeński 2,5kg

pale ale 2kg

karmelowy 300 0,15kg

 

Zacieranie:

63C - 40min

72C - 20min

78C - filtracja

 

Chmielenie:

tradition 20g 60min

marynka 15g 60min

marynka 30min

 

brzeczki 25l

OG - 12,8Bx 1.052

FG - 5,5Bx 1.009

ABV - 5,7%

drożdże gęstwa US West Coast

Edytowane przez czeki
Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

  • 2 tygodnie później...

Warka #100 American Barlewine

 

pale ale 4kg

pilzeński 3kg

karmelowy 60 200g

kalrmelowy 600 0,07kg

ekstrakt słodowy 1,7kg

 

Zacieranie:

62C - 50min

72C - 30min

78C - filtracja

 

Chmielenie:

mosaic 35g - 60min

centenniol 20g - 60min

amarilo 20g - 60min

citra 20g - 5min

cascada 20g - 5min

 

brzeczki 25l

OG - 23.4Bx 1.098

FG - 13,2Bx 1.032

ABV - 9,7%

drożdże gęstwa US West Coast

Edytowane przez czeki
Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

  • 1 miesiąc temu...

Warka #101 Pils z dnia 7.12.2015r

 

pilzeński 4kg

monachijski I 0,7kg

 

Zacieranie:

63C - 30min

72C - 30min

77C - filtracja

 

Chmielenie:

magnum 7g - 60min

marynka 15g - 60min

marynka 10g - 30min

tradition 20g - 5min

 

brzeczki 25l

OG - 12,4Bx 1.05

FG - 6,3Bx 1.012

ABV - 5%

drożdże German Lager

Edytowane przez czeki
Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Warka #102 Pils Single Hop

 

pilzeński 5kg

 

Zacieranie:

63C - 30min

72C - 30min

77C - filtracja

 

Chmielenie 75min

Zeus 8g - 60min

Zeus 8g - 45min

Zeus 20g - 5min

 

brzeczki 27l

OG - 12.4Bx 1.05

FG - 6,2Bx 1.012

ABV - 5,1%

gęstwa German Lager

Edytowane przez czeki
Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

  • 2 tygodnie później...

Warka 103 Koźlak

 

pale ale 3kg

pilzeński 2,3kg

abbey 1kg

caraamber 265g

carabelge 156g

 

Zacieranie:

63C - 30min

72C - 30min

77C - filtracja

 

Chmielenie:

tradition 30g - 60min

tradition 30g - 60min

 

brzeczki 27l

OG - 15,5Bx 1.063

FG - 7,4% 1.013

ABV - 6,9%

drożdże gęstwa German Lager

Edytowane przez czeki
Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

  • 2 tygodnie później...

Warka #104 Porter Bałtycki

 

pilzeński 4kg

monachijski I 1kg

pszeniczny 1kg

biscuit 0,816kg

kawowy 0,263kg

czekoladowy 400 0,226kg

carafa II 0,1kg

barwiący 0,057kg (do filtracji)

 

Zacieranie:

63C - 40min

72C - 30min

77C - filtracja

 

Chmielenie:

marynka 25g - 60min

tradition 25g - 60min

tradition 25g - 30min

 

brzeczki 25,5l

OG - 19,4Bx 1.08

FG - 9,8Bx 1.016

ABV - 9%

gęstwa W-34/70

Edytowane przez czeki
Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

  • 5 tygodni później...

Warka #105 Sessoin IPA

 

pale ale 3kg

pilzeński 1,5kg

karmelowy 30 0,1kg

karmelowy 150 0,05kg

 

Zacieranie:

66-68C - 60min

78C - filtracja

 

Chmielenie:

zeus 25g - 60min

Na zimno:

cascada 18g

citra 17g

el dorado 25g

 

brzeczki 28l

OG - 11,4Bx 1,046

FG - 5,2Bx 1.01

ABV - 4,8%

gęstwa US West Coast

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Warka #106 Sesson IPA

 

pale ale 4kg

pilzeński 0,266kg

karmelowy 300 0,05kg

 

Zacieranie:

66-68C - 60min

78C - filtracja

 

Chmielenie:

tradition 20g - 60min

tradition 17g - 45min

el dorado 5g -30min

zeus 5g -15min

 

brzeczki 25l

OG - 11,6Bx 1.047

FG -  5,6Bx 1.011

ABV - 4,7%

suche S-04

Edytowane przez czeki
Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

  • 1 miesiąc temu...

Warka #107 Wędzony Pils

 

pilzeński 2,8kg

wędzony W 1,5kg

 

Zacieranie:

63C - 35min

72C - 35min

78C - filtracja

 

Chmielenie:

tradition  20g - 60min

tradition  30g - 45min

tradition  25g - 5min

 

brzeczki 25l

OG - 12,2Bx 1.049

FG - 6,2Bx 1.012

ABV - 4,95%

gęstwa W34/70

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Warka #108 Dry Stout Owsiany

 

pale ale 3kg

płatki owsiane 1kg

carafa II 0,15kg

barwiący 0,1kg (do filtracji)

 

Zacieranie:

68C - 60min

78C - filtracja

 

Chmielenie:

tradition  20g - 60min

tradition  25g - 30min

 

brzeczki 25l

OG - 10,8Bx 1.044

FG - 6,1Bx 1.013

ABV - 4%

gęstwa S-04 

Edytowane przez czeki
Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

  • 3 tygodnie później...

Warka # 109 Tmava 12

 

pilzneński 4,3kg

monachijski I 0,3kg

pszenica prażona 015kg

karmelowy 600 0,1kg

 

Zacieranie: 

63C - 35min

72C - 35min

78C - filtracja

 

Chmielenie:

tradition 16g - 60min

tradition 18g - 30min

tradition 20g - 5min

 

brzeczki 25l

OG - 12Bx 1.048

FG - 6,4Bx 1.013

ABV - 4,7%

gęstwa W34/70 

Edytowane przez czeki
Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Warka #110 Polotmava 11

 

pilzneński 4kg

czekoladowy 1200 0,05kg

 

Zacieranie:

63C - 35min

72C - 35min

78C - filtracja

Chmielenie:

tradition 20g - 60min

tradition 13g - 26min

tradition 25g - 5min

 

brzeczki 26l

OG - 11Bx 1.044

FG - 5,5Bx 1.011

ABV - 4,4%
gęstwa W34/70

Edytowane przez czeki
Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

  • 3 tygodnie później...

Warka #111 Roczna Inwentaryzacja Słodów

 

pilzneński 3,96kg

pale ale 2,02kg

pszenica 1kg

płatki jęczmienne 0,9kg

biscuit 0,51kg

jęczmień prażony 0,45kg

karmelowy 300 0,11kg

carafa I 0,07kg

 

Zacieranie: 

63C - 40min

72C - 45min

78C - filtracja

Chmielenie:

centennial 20g - 60min

zeus 30g - 60min

traditional 25g - 60min

 

brzeczki 25l
OG - 22,9Bx 1.096

FG - 13,2Bx 1.034
ABV - 9,1%
gęstwa S-04

Edytowane przez czeki
Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

  • 3 tygodnie później...

Warka #112 Koźlak wędzony

 

carabelge 2kg

pilzneński 2kg

słód wędzony W 2kg

karmelowy 600 0,1kg

 

Zacieranie :

63C - 20min

72C - 45min

78C - filtracja

 

Chmielenie:

traditional 45g- 60min

 

brzeczki 25l

OG - 16,2Bx 1.066

FG - 8,3Bx 1.015

ABV - 7,06%

drożdze gęstwa W34/70

Edytowane przez czeki
Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Warka #113 Pszeniczniak

 

pilzneński 2,4kg

pszeniczny 2kg

 

Zacieranie:

44C - 60min pszenica

55C - 5min + jęczmień

63C - 30min

72C - 30min

78C - filtracja

 

Chmielenie:

traditional 20g - 60min

 

brzeczki 26l

OG - 12,4Bx 1.05

FG - 5,4Bx 1.009

ABV - 5,5%

drożdże Browin Brewgo Wheat

Edytowane przez czeki
Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

  • 1 miesiąc temu...

Warka #114 Wit

 

pszenica 2kg

pale ale 1,9kg

pilzneński 0,6kg

 

Zacieranie: 

62C - 30min

72C - 30min

78C - filtracja

 

Chmielenie: 

sybilla 20g - 60min

kolendra 20g - 15min

curacao 20g - 15min

 

brzeczki 26

OG - 11,6Bx 1.047

FG - 6,4Bx 1.013

ABV - 4,44%

gęstwa FM20 Białe Walonki

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

  • 2 miesiące temu...

Warka 115 Stout

 

pale ale 4,2kg 

czekoladowy 1200 0,3kg

carafa II 0,25kg

karmelowy 600 0,1kg

 

Zacieranie:

63C -> 72C -30min

72C - 20min

78C - filtracja 

 

Chmielenie:

tradition 45g - 60min

 

brzeczki 25l

OG - 12,8Bx 1.052

FG - 6Bx 1.011

ABV - 5,48%

gęstwa S-04

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Nowy sezon :)  :beer:  :good:

Warka 116 Black Session IPA

pale ale 3,9kg

pszeniczny 0,5kg

barwiący 0,2kg

karmelowy 600 0,2kg

 

Zacieranie:

63C - 35min

72C - 35min

78C - filtracja

 

Chmielenie:
mosaic 20g 60min

traditional 25g 60min

Na zimno:
???

brzeczka 27l

OG - 11,8Bx 1.048

FG - 

ABV - 

gęstwa S-04

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

  • 1 miesiąc temu...

Warka #117 Malinowe

 

pilzneński 3,7kg

sok malinowy domowy 2l

 

Zacieranie:

63C - 30min

72C - 30min

78C - filtracja

 

Chmielenie:

traditional 20g - 60min

marynka 20g - 60min

marynka 20g - 45min

 

brzeczki 25l
OG - 12,9Bx 1.052

FG - ?

ABV - ?
drożdże S-33

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.