Skocz do zawartości

Co to będzie?


Gawon

Rekomendowane odpowiedzi

czemu?w smaku jest normalne,no może minimalnie na tyle że ja nie wyczuwam w zapachu tak samo ,możliwe że chmiel wszystko przykrył ,jest w butelkach już ze trzy dni,dużo tego nie było,jak coś zdążę wylać :)

Edytowane przez Gawon
Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Ja miałem to samo przy 30 warce Bitter jest Lactobacillius piwko musisz szybko wypić bo niestety z czasem dojdzie kwas i mocny rozpuszczalnik, otwierałem butelkę po 3 miesiącach i była pijalna ale cud natury to to nie był, zostały mi jeszcze 4 zobaczymy po 6 miechach i po roku :) Nie wylewał bym w kanał tylko znał w pety 1,5l i parę butelek i pił jak najszybciej póki można :P

 

A i do tego nie zapomnij zalać porządnie po brzegi fermentatora, bo jeżeli go porządnie nie wymyjesz i chemią nie potraktujesz to w następnej warce też będziesz to miał, a szkoda piwa na kwasy i rozpuchy!

Edytowane przez Undeath
Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.