Jump to content
Sign in to follow this  
live4ever

Monachijskie Ciemne - prośba o przepis

Recommended Posts

Mam takie składniki, kupione z Browmatora, ale nie w zastawie tylko pojedynczo

=%2F163929%2F164395%2F183249&sortuj=kod"]http://www.browamator.pl/szczegoly.php?Monachijskie_Ciemne_-_zestaw_surowcow_wersja_srutowana&przedm=1366959&grupa_p=6&pwd[6]=%2F163929%2F164395%2F183249&sortuj=kod

 

- słód pilzneński Weyermann 1,2 kg

- słód monachijski typ I Weyermann 2,45 kg

- słód karmelowy ciemny 0,2 kg

- słód karmelowy jasny 0,15 kg

- chmiel goryczkowy Marynka

- chmiel aromatyczny Lubelski

- drożdże Saflager S-23 11,5g

 

Mógłby ktoś podrzucić czasy i temperatury zacierania oraz czas chmielenia?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
Sign in to follow this  

×
×
  • Create New...