Skocz do zawartości
live4ever

Monachijskie Ciemne - prośba o przepis

Rekomendowane odpowiedzi

Mam takie składniki, kupione z Browmatora, ale nie w zastawie tylko pojedynczo

=%2F163929%2F164395%2F183249&sortuj=kod"]http://www.browamator.pl/szczegoly.php?Monachijskie_Ciemne_-_zestaw_surowcow_wersja_srutowana&przedm=1366959&grupa_p=6&pwd[6]=%2F163929%2F164395%2F183249&sortuj=kod

 

- słód pilzneński Weyermann 1,2 kg

- słód monachijski typ I Weyermann 2,45 kg

- słód karmelowy ciemny 0,2 kg

- słód karmelowy jasny 0,15 kg

- chmiel goryczkowy Marynka

- chmiel aromatyczny Lubelski

- drożdże Saflager S-23 11,5g

 

Mógłby ktoś podrzucić czasy i temperatury zacierania oraz czas chmielenia?

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się

×