akebes Posted June 21, 2012 Share Posted June 21, 2012 Ok. To moje piwko przyjacielu. Niestety nie siedzę codziennie na forum dlatego tak długo czekałeś na odpowiedz. Pozdrawiam Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
bielok Posted June 21, 2012 Author Share Posted June 21, 2012 Cześć Ok. To moje piwko przyjacielu. Niestety nie siedzę codziennie na forum dlatego tak długo czekałeś na odpowiedz. Pozdrawiam Nigdzie nie pisałęm że sprawa jest pilna Świetne piwo , naprawdę, reszta poszła PW. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
zgoda Posted June 22, 2012 Share Posted June 22, 2012 Jak Grześ napisał że takie dobre, to bym chciał się dowiedzieć chociaż co to było. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
rubezahl Posted June 22, 2012 Share Posted June 22, 2012 (edited) Jak Grześ napisał że takie dobre, to bym chciał się dowiedzieć chociaż co to było. Pewnie jedno z tych, które zaraz po skosztowaniu klasyfikowałeś do stylu 'kapciowe' Może koledzy uchylą wreszcie rąbka tajemnicy. Edited June 22, 2012 by rubezahl Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
zgoda Posted June 22, 2012 Share Posted June 22, 2012 Kapciowe to nie przytyk, lubię piwa od których nie wyskakuje się z kapci. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
rubezahl Posted June 22, 2012 Share Posted June 22, 2012 Spoko, bardzo mnie to określenie rozbawiało. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
akebes Posted June 23, 2012 Share Posted June 23, 2012 Kosztowalismy tego piwka było to kapciowe dolne nie prowadze zapisków ale to akurat mam Warka 28 zmodyfikowany rubezahalowy #29 Full Czerwony Pilzneński 4,2 Carapils 0,3 Karmelowy jasny Strzegom 0,2 52° 10' 62° 30' 71° 40' 76° - filtracja Gotowanie 60' Marynka 30g w 1' Saaz 40g w 45' Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
akebes Posted June 23, 2012 Share Posted June 23, 2012 A drożdże to gęstwa 2206 i to by było na tyle w tym temacie . Pozdrawiam Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
bielok Posted June 23, 2012 Author Share Posted June 23, 2012 Cześć Urzekło mnie to piwo wszytkim polecam choc być może być że z pod innej ręki jak Akabesa nie będzie takie dobre Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
josefik Posted June 23, 2012 Share Posted June 23, 2012 Cześć Urzekło mnie to piwo wszytkim polecam choc być może być że z pod innej ręki jak Akabesa nie będzie takie dobre To uznana firma , pamiętam z przed kilku lat jego koźlaki Rzadko mi się trafia skonsumować coś na podobnym poziomie. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
zgoda Posted June 25, 2012 Share Posted June 25, 2012 Od kogo dostałem w Żywcu piwo... 1. Oznaczone naklejką z metkownicy z ręcznie wypisanym symbolem "25 - VII". Zielona butelka po Perle, jakaś AIPA. Solidnie przegazowana, ale bardzo smaczna. 2. Mała butelka po GCh, biały kapsel, bez oznaczeń. Jakiś dubbel/brune? Również solidnie przegazowane. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
rubezahl Posted June 25, 2012 Share Posted June 25, 2012 1. Oznaczone naklejką z metkownicy z ręcznie wypisanym symbolem "25 - VII". To wygląda na kodowanie konkursowe, też takie otrzymałem (ale z kategorii VIII), wiem czyje Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts