Skocz do zawartości

jaki zapach przy fermentacji?


antonio

Rekomendowane odpowiedzi

Cześć, proszę o pomoc. Uwarzyłam ostatnio piwo w stylu Black IPA (moja 3 warka). Wszystko szło dobrze do momentu zakończenia fermentacji burzliwej. Moje wątpliwości dotyczą wyglądu oraz zapachu piwa. Na niżej zamieszczonych zdjęciach widać jak wyglądało ono po burzliwej trwającej 11 dni. Zapach kanalizy. Wyczuwalne też pozytywne aromaty - chmielów oraz słodów. Smak gorzki, brak kwasu ;) Na powierzchni skupiska białej drobno pęcherzykowej pianki. Jak na razie piwo zlane na cichą (6 dni). Drożdże US-05. Z góry dzięki :)

post-11508-0-16243300-1424274996_thumb.jpg

post-11508-0-63206100-1424275004_thumb.jpg

post-11508-0-25683300-1424275017_thumb.jpg

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.