Skocz do zawartości

Brewkit pracuje 11 dzień


Martinw

Rekomendowane odpowiedzi

Brewkit EUROPEAN LAGER pracuje 11 dzień i nie zamierza przestać temperatura 22 C, z tym że teraz ma 1,5 blg a bombluje 1 bulka na 3 minuty. Napiszcie, rozlewać czy przelać na cichą. jeszcze dwa dni temu blg około 2.

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Napisz czego dodałes do fermentacji - bedzie łatwiej rozwiązać tą zagadkę.

Napisz czego dodałes do fermentacji - bedzie łatwiej rozwiązać tą zagadkę.

dodałem 1 kg glukozy + 300 gr cukru

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Łatwo napisać, to moje pierwsze piwo, cierpliwość mi się już dawno skończyła ;-). Ale posłucham doświadczonych i będe czekał. Moja wina, bo ciągle przenoszę te piwko i pewnie mieszam drożdżami, co wspomaga fermentacje.

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Łatwo napisać, to moje pierwsze piwo, cierpliwość mi się już dawno skończyła ;-). Ale posłucham doświadczonych i będe czekał. Moja wina, bo ciągle przenoszę te piwko i pewnie mieszam drożdżami, co wspomaga fermentacje.

To chyba dobrze mieć prawidłowo odfermentowane piwo? Cierpliwość zostanie nagrodzona :D

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.