Hask 0 Posted April 17, 2012 Czesc, Zaczynam warzenie, sprzęt z BA i browarbiz kupiony, kurs warzenia też odbyty. Pierwsze 3 warki z Brewkitów fermentują, wczoraj zrobiłem pierwszą warkę z zestawu słodów. Heh - filtrowanie i wysładzanie to masakra Zauważyłem, że na północy Polski piwowarstwo domowe słabiej działa, 90% ciekawych wydarzeń jest na południu - Wrocław/Kraków. Chciałbym się mylić. Nie mogę namierzyć sklepów dla piwowarów w Trójmieście, pozostaje kupno przez internet. Chciałbym nauczyć się jak uwarzyć mocne piwa - w stylu Duvel. Jak coś ciekawego się nauczę to chętnie podzielę się na forum. PS. Znam się na robieniu serów - teraz pora aby warzelnia stała się browarem, Pozdro HaSK Quote Share this post Link to post Share on other sites
anteks 726 1 Items Posted April 17, 2012 Witaj, na północy nie jest tak żle ( http://www.piwo.org/topic/6460-panel-degustacyjny-1404-trojmiasto/) Quote Share this post Link to post Share on other sites
kajtek99 25 1 Items Posted April 18, 2012 (edited) Witaj i powodzenia . Okolice Lublina to też raczej nie zagłębie piwowarów domowych Ale co robić? Trzeba warzyć, warzyć, warzyć........ Edited April 18, 2012 by kajtek99 Quote Share this post Link to post Share on other sites
Swiaderny 77 1 Items Posted April 18, 2012 Cześć! Witamy na forum! Quote Share this post Link to post Share on other sites
anteks 726 1 Items Posted April 18, 2012 Witaj i powodzenia . Okolice Lublina to też raczej nie zagłębie piwowarów domowych Ale co robić? Trzeba warzyć, warzyć, warzyć........ Mapa pokazuje 6 szt, a zapewne są też tajniacy Quote Share this post Link to post Share on other sites
Hask 0 Posted April 18, 2012 A jaka mapa? Jest jakaś tajemnicza mapa? Piwowarów? Można prosić o linka? Quote Share this post Link to post Share on other sites
anteks 726 1 Items Posted April 18, 2012 Na górze strony Quote Share this post Link to post Share on other sites
paluchacab 0 Posted April 18, 2012 To jestem teraz w Twoich stronach jutro cały dzień w Eaton'ie Quote Share this post Link to post Share on other sites