Skocz do zawartości

czy to bedzie podobne?


eltimo

Rekomendowane odpowiedzi

Witam. Pomysł spróbowania przeze mnie swoich sił w piwowarstwie zrodził się gdy spróbowałem piwa w C.K Browar w Krakowie. Przeczytałem już poradnik http://www.eioba.pl/a/1lw8/piwowarstwo-domowe-obszerny-poradnik

Mam już skompletowany odpowiedni sprzęt. Ale nurtuje mnie jedno... Otóż czy podrzegwanie do temp. powyże 70 st spowoduje pasteryzacje piwa? Dokładniej czy bedzie to takie piwo albo ,, prawie takie '' jakie można wypić w restauracjacg typu Ck...

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Ale nurtuje mnie jedno... Otóż czy podrzegwanie do temp. powyże 70 st spowoduje pasteryzacje piwa? Dokładniej czy bedzie to takie piwo albo ,, prawie takie '' jakie można wypić w restauracjacg typu Ck...

Ale po co? Piwo 'żywe' jest wartościowsze pod każdym względem. Pasteryzacja w piwowarstwie domowym ma sens tylko wtedy gdy mamy obawę o 'mini'zakażenie które może się rozwinąć po czasie

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.