Jump to content
zgoda

Przemywanie gęstwy ClO2

Recommended Posts

Zastanawiam się nad przemywaniem gęstw przy użyciu ClO2. Na wiki mamy napisane, że roztwór ma mieć stężenie 5ppm, natomiast jestem przekonany, że na forum widziałem wyższe zalecane stężenie - 15ppm i chyba 20ppm (pewien nie jestem, bo jakoś nie mogę tego wątku znaleźć). Dlatego proszę o poradę tych, którzy to spraktykowali:

  • jakie powinno być stężenie ClO2?
  • czy po wypłukaniu ClO2 trzeba wypłukać drożdże dodatkowo sterylną wodą, czy mogą one zostać w roztworze ClO2?

Nigdy nie udało mi się opłukać drożdży tak, jak to w różnych miejscach jest opisywane - nie udaje mi się uzyskać tych osławionych "warstw", po rozmąceniu i odstaniu mam tylko płyn i jednolity osad. Nie wiem, czy będzie to miało znaczenie dla procesu płukania ClO2.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Dzisz, nie wpadłem żeby szukać w wątku o zamrażaniu, a szukajka nic nie podpowiedziała...

 

Do zamknięcia temat.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest
This topic is now closed to further replies.

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.