Skocz do zawartości
pablo

Forum zauważone błędy

Rekomendowane odpowiedzi

Na trafiłem na dziwny błąd... Kiedy edytuję posta (albo go wrzucam) widzę całą treść:
w_czasie_edycji.png

 

Ale po zapisaniu widać tylko fragment:

 

po_edycji.png

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Podaj mi proszę link do tego wpisu.

http://www.piwo.org/index.php?/topic/22929-Pierwszy-pilsner&do=findComment&comment=429546

 

Co ciekawe: z tapatalka widzę ją poprawnie. Nie sprawdzałem innych przeglądarek niż Chrome, ale wersja systemu zdaje się nie mieć znaczenia (win 7 i 8, dwa różne komputery)

 

Wysłane z Rivendell przy użyciu Palantíru

 

EDIT: Kurczę... Zepsułem/naprawiłem :D Po edycji z w tapatalku (usunąłem niepotrzebny dopisek, który nic nie wnosił), wyświetla mi się prawidłowo w chrome. :/ 

Edytowane przez Enethion

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Hej,

jest opcja żeby zmienić w skrypcie forum otwieranie linków? Chodzi o to, że linki otwierają się na tej samej stronie, jest to irytujące. Może da się w łatwy sposób ustawić, żeby wszystkie odnośniki otwierane były w nowej karcie/oknie?

 

 

Pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

To działa, tylko czasami jak kliknę z rozpędu to później muszę cofnąć i przewinąć stronę do tego samego posta gdzie był link :D.

 

Myślałem, że da się zmienić jedną linijką kodu, chociaż jak na swojej stronie zmieniałem, to pamiętam, że musiałem przy każdym linku dodawać jakiś tam kod.

 

Dobrze jest, nie trza psuć! ;)

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

"Klucz czatu wygasł. Proszę poinformować administratora." :(

 

Alternatywnie można korzystać z BrewTalk :)

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Nie wiem dlaczego, prawdopodobnie coś po stronie producenta. Dam znać jak dowiem się co i jak.

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

"Nie można nawiązać połączenia z tą stroną"

Wyskakuje przy wielu wątkach, korzystam z Lumii 640 WP 10, MS Edge. Żadnej innej strony to nie dotyczy, tylko tego forum.

Dlaczego jedne tematy otwierają mi się. A inne nie?

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

"Nie można nawiązać połączenia z tą stroną"

Wyskakuje przy wielu wątkach, korzystam z Lumii 640 WP 10, MS Edge. Żadnej innej strony to nie dotyczy, tylko tego forum.

Dlaczego jedne tematy otwierają mi się. A inne nie?

 

U mnie to samo, ale dotyczy to tylko wersji mobilnej forum i związane jest z polskimi znakami w adresie. Znaki zamieniane są na jakieś krzaczki. Co ciekawe, wersja pełna jest OK.

 

Microsoft Lumia 640, Windows 10, Przeglądarka Microsoft Edge.

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

na andku ( chrome ) nigdy nie miałem problemu z wersją mobilną forum - może to wina przeglądarki ? 

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

No z Egde bywają różne niuanse i obawiam się, że zmiana skinu mobilnego dużo tu nie pomoże. 

Poczytam o tym, a doraźnie można sobie pomóc Tapatalkiem, który z tego co pamiętam, na WP jest darmowy.

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

na andku ( chrome ) nigdy nie miałem problemu z wersją mobilną forum - może to wina przeglądarki ? 

 

Zdecydowanie jest to wina przeglądarki, z resztą nie ma na Windows Phone rzeczy, która jest zaletą czy zasługą tego systemu, wszystkie funkcje to winy i wady. Ale już nauczyłem się żyć z tą moją lumią (brzmi jak choroba ;) ). 

 

 

Dziwi mnie tylko, że sprawa dotyczy tylko i wyłącznie tego jednego jedynego forum. 

 

 

 

Co do taptalka... faktycznie na WP nie można wydać na niego ani złotówki, bo go po prostu nie ma. Nawet na powitanie na forum wyskoczyła mi propozycja instalacji... ze sklepu googla :)

Są jakieś zamienniki, np mTalk, będę eksperymentował. 

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Niestety nie działa integracja konta z Facebookiem (wygaśnięcie wersji API wspieranej przez forum). W takiej sytuacji proszę o użycie http://www.piwo.org/index.php?app=core&module=global&section=lostpass i wygenerowanie nowego hasła oraz o tradycyjne logowanie.

Prawdopodobnie tak na razie zostanie, bo aktualna wersja forum jest już nie wspierana przez producenta. Czeka nas upgrade do nowej wersji, ale to osobny temat, bo jest bardzo dużo zmian funkcjonalnych.

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Niestety nie działa. Dwa razy zmieniłem hasło i dwa razy nie działa (Na szczęście jedna przeglądarka pamięta moje dane, ale do czasu).

Edytowane przez teufel

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Niestety nie działa. Dwa razy zmieniłem hasło i dwa razy nie działa (Na szczęście jedna przeglądarka pamięta moje dane, ale do czasu).

 

Przetestowałem to rozwiązanie z kilkoma użytkownikami i działa. Podstawowa sprawa, to używać do identyfikacji emaila zgodnego z tym, którego mamy na FB. 

Gdyby dalej był problem, to oczywiście wygeneruję hasło ręcznie. Daj znać proszę na PW.

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Ha, robiłem szkolny błąd. Po zresetowaniu hasła, próbowałem się zalogować adresem mailowym, a nie loginem.

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Hej,

Od zeszłego tygodnia "nie działa" mi opcja "nowa zawartość". Jak jestem zalogowany, nie wyświetla żadnej zawartości. Jakby nie pojawiały się nowe wpisy. Po wylogowaniu działa normalnie. Jakieś sugestie?

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Sprawdź czy nie masz włączonych dodatkowych filtrów w lewym dolnym menu

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się

×