Skocz do zawartości

Windsor Danstar do pszeniczniaka ?


zbylon

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Mam na niedzielę zaplanowane warzenie. Mam gęstwę zebraną po fermentacji "czegoś w stylu Ale" ;) Użyłem do tamtego piwa droźdźy Danstar Windsor.

Kobita mi marudzi, żebym uwarzył pszeniczniaka, lecz nie mam droźdźy odpowiednich. Zastanawiam się czy ma sens użycie tej gęstwy, czy nie popsuje to smaku.

W razie Niemca, mam jeszcze słody Pale Ale i Pilzneńskie, ale na pszeniczniaka sam mam ochotę, więc mam dylemat.

Jak myślicie ??

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

No i takie odpowiedzi mnie zadowalają. Uwarzę zatem IPA :) Na to też mam ochotę a poprzednio wyszło mi dobre na tych drożdżach.

 

Dzięki wielkie.

Edytowane przez zbylon
Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.