Afghan 27 1 Items Posted March 6, 2012 Witam. Mam takie pytanie, mam pewną ilość dezynfekantu do rąk, czy można nim dezynfekować sprzęt? Quote Share this post Link to post Share on other sites
Wiktor 257 1 Items Posted March 6, 2012 napisz co jest w składzie bo mogą być różne rzeczy Quote Share this post Link to post Share on other sites
mrblaha 31 1 Items Posted March 6, 2012 Stosuje z powodzeniem Incidin, składnikami aktywnymi są propanole. Quote Share this post Link to post Share on other sites
Afghan 27 1 Items Posted March 6, 2012 napisz co jest w składzie bo mogą być różne rzeczy Substancje czynne 45g/100g propan-1-ol, 30g/100g propan-2-ol, kwas mlekowy, środki natłuszczające, barwnik Quote Share this post Link to post Share on other sites
Wiktor 257 1 Items Posted March 6, 2012 te środki natłuszczające mogą Ci pianę na piwie zabić. Quote Share this post Link to post Share on other sites
Afghan 27 1 Items Posted March 6, 2012 Przy warzenia do dezynfekcji używam pirosiarczynu ale czasem trzeba coś zdezynfekować bez rozrabiania pirosiarczynu także bym używał tego bardzo mało. Quote Share this post Link to post Share on other sites
Wiktor 257 1 Items Posted March 6, 2012 bardzo mało tłuszczu wystarczy żeby zabić pianę na piwie. Czasem jak się je tłuste mięso i popije piwem to piana na piwie zanika. Quote Share this post Link to post Share on other sites
Afghan 27 1 Items Posted March 8, 2012 (edited) Stosuje z powodzeniem Incidin, składnikami aktywnymi są propanole. mrblaha masz problemy z pianą? Są w składzie Incidinu jakieś środki natłuszczające? Edited March 8, 2012 by Afghan Quote Share this post Link to post Share on other sites
mrblaha 31 1 Items Posted March 8, 2012 Problemów z pianą nie stwierdziłem, używam Incidinu do dezynfekcji pokrywki fermentora, cukromierza, łyżki, kranika i tym podobnej drobnicy. W składzie ma 1-propanol i 2-propanol- brak informacji o dodatkowych środkach. Tłuszcz to "taki o" odpieniacz w porównaniu np. do dodekanolu, którego jedna kropla załatwia wiadro. Zrób sobie próbę i zobaczysz- nalej piwa do szklanki i dodaj kilka kropel swojego środka. Jak piana zniknie- nie używaj. Quote Share this post Link to post Share on other sites
Afghan 27 1 Items Posted March 16, 2012 Problemów z pianą nie stwierdziłem, używam Incidinu do dezynfekcji pokrywki fermentora, cukromierza, łyżki, kranika i tym podobnej drobnicy. W składzie ma 1-propanol i 2-propanol- brak informacji o dodatkowych środkach. Tłuszcz to "taki o" odpieniacz w porównaniu np. do dodekanolu, którego jedna kropla załatwia wiadro. Zrób sobie próbę i zobaczysz- nalej piwa do szklanki i dodaj kilka kropel swojego środka. Jak piana zniknie- nie używaj. Dodałem do piwa kilka kropel i nic się nie stało. Chyba zaryzykuje dzisiaj, muszę zdezynfekować sam balingomierz. Quote Share this post Link to post Share on other sites