Skocz do zawartości

dezynfekcja ogniem ?


Belzebub

Rekomendowane odpowiedzi

dość długo nie warzyłem, zbieram się powoli i muszę zdezynfekować fermentory i tak się zastanawiam jakby wlać do takich (30 litrowych) po 2-3 kieliszki mocnego alkoholu rozmieszać i podpalić ?

Kegi co prawda są w gumie, ale nie podejrzewam, żeby temperatura coś im zrobila.

Wyjdzie coś z tego ?

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Bardziej palnikiem jak już. Dezynfekcja za pomocą wypalania - słyszałem tylko w "ptasiarstwie" - gołębie i kurczaki żeby zmniejszyć ilość oocyst, ale przecież nie masz chyba nasrane do fermentorów :-))

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.