Jump to content
zbylon

Słodownia Malteurop - dawny Baltic Malt

Recommended Posts

47 minut temu, Rolnik Sam w Dolinie napisał:

A jak ci z własnej kasy zwrócę za ten słód to przestaniesz truć dupę na forum? 🤣

 

Wsadż sobie swoją kasę w cztery litery kasy mam dość nie potrzebuję twojej tu chodzi o informację jaką nie mogą mi udzielić od paru miesięcy bo coś przekombinowali.

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Przy okazji przesypywania w mniejsze pojemniki, zważyłem dzisiaj worek Pale Ale z Malteurop, kupiony 2 tygodnie temu. Data na worku to 05.08.2020, a zawartość to 25,87 kg czyściutkiego słodu Chyba należe do tych zadowolonych klientów.

Share this post


Link to post
Share on other sites
19 minut temu, Kaniutek napisał:

. Data na worku to 05.08.2020, a zawartość to 25,87 kg czyściutkiego słodu Chyba należe do tych zadowolonych klientów.

To napewno był "blogerski" worek 😉

Share this post


Link to post
Share on other sites
W dniu 24.09.2017 o 13:22, dziedzicpruski napisał:

Nie, jestem wegetarianinem, a nawet jakby nie był to nie chciałoby mi się ;).

 

Sytuacja na tą chwile wygląda tak,  pierwsze piwo zrypane, nie wiem o co chodzi do tej pory,  raczej wykluczam infekcję, albo PH wody, albo jakiś błąd w zacieraniu (ale jaki błąd można popełnić, jak robię zawsze tak samo) ,klarowanie porażka, do tej pory z zimnej piwnicy wyklarowało się może w szyjce ,smak ,no właśnie nie wiem nawet jak to opisać ,na początku po otworzeniu wylałem bo szkoda by osie męczyć, z czasem da się to pić (takie piwsko z dawnych lat się robi), na razie zostawiłem i zapomniałem.

Potem robiłem jeszcze 3 pszenne (po 2 kg pszenny i pal ale z tej słodowni), pierwsze najsłabsze, o dziwo też się nędznie klaruje, ale przynajmniej po gotowaniu wyglądało lepiej ,drugie jest lepsze,a 3 fermentuje (tez wyglądało po gotowaniu ok), do tych pszennych dałem trochę kwasu fosforowego (ze 4ml, pewnie i tak za mało) do zacierania, nie wiem czy ten kwas, czy pszenny miał wpływ na lepszą klarowność.

 

na razie się boje zrobić piwo na malteurop,  ale jakoś go tam wykorzystam, pewnie do pszennych, może kwasów .

 

dla porównania zrobiłem na tym fińskim z vikinga (100%) i różnica kolosalna, po gotowaniu klar, był jakiś tam przełom.

jak ci nie pasuje to nie kupuj

Share this post


Link to post
Share on other sites
2 godziny temu, waldi1 napisał:

jak ci nie pasuje to nie kupuj

Ale wiesz, że odpowiedziałeś na post sprzed ponad 3 lat?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Witam wszystkich! Od tego roku jestem odpowiedzialny za rynek rzemieślniczy w słodowni Malteurop Polska. Jednym z moich priorytetów jest poprawa komunikacji między rynkiem rzemieślniczym a naszą słodownią.

 

Chciałbym poinformować że od teraz w każdej materii dotyczącej np. sklepu internetowego, zamówień, specyfikacji etc. pozostaję do waszej dyspozycji.

Tel. 58 300 90 43 lub email: orders@malteurop.shop.pl

 

Co do poprzednich wydarzeń lub sytuacji niestety nie mogę się odnieść, jednakże jeśli użytkownik @jac007  skontaktuję się ze mną telefonicznie lub w wiadomości prywatnej, zrekompensujemy Panu wszelkie niedogodności.

 

Informuję także że przesyłka przestała być darmowa. Aktualnie za wysyłkę worka 25kg kurierem FedEx do Państwa obowiązuje stawka 29,52zł.

Informuję że nadal obowiązuje promocja 10% na kod: zostańwdomu.

Wysyłki do klientów odbywają się we wtorki i czwartki.

 

 

Jak najszybciej postaram się przy każdym produkcie na stronie internetowej umieścić Standardową specyfikację danego typu słodu.

W najbliższym czasie, postaram się także stworzyć plik do programu BeerSmith zawierający słody które aktualnie mamy w ofercie.

 

Jeśli macie jakiekolwiek uwagi, zgłoszenia, proszę kierować je bezpośrednio do mnie na podane wyżej dane.

 

Pozdrawiam, Craft Sales Manager - Malteurop Polska.

Edited by Drejpa

Share this post


Link to post
Share on other sites

Informuję że jestem na etapie poszukiwania firmy transportowej z niższymi kosztami wysyłki. Oczywiście poinformuję jeśli będziemy mogli zaoferować lepsze warunki.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Klasyczne zagranie by odciągnąć popyt od niezbyt ekonomicznego kanału sprzedaży. Tak samo jak wysokie ceny za śrutowanie w słodowniach tak by nikt nie zamawiał a i tak niektóre browary zamawiają. ;)

Share this post


Link to post
Share on other sites
1 minutę temu, yoshko napisał:

Klasyczne zagranie by odciągnąć popyt od niezbyt ekonomicznego kanału sprzedaży. Tak samo jak wysokie ceny za śrutowanie w słodowniach tak by nikt nie zamawiał a i tak niektóre browary zamawiają. ;)

To nie prościej byłoby zrezygnować z detalicznej sprzedaży ?

No chyba, że to jakiś spisek  z zagranicy .

Share this post


Link to post
Share on other sites

Zawsze w portfolio to lepiej wygląda. :)

Share this post


Link to post
Share on other sites
1 godzinę temu, Drejpa napisał:

W najbliższym czasie, postaram się także stworzyć plik do programu BeerSmith zawierający słody które aktualnie mamy w ofercie.

 

Prośba również o podobny plik dla Brewtarget

Share this post


Link to post
Share on other sites

@Drejpa

Czy będzie możliwość odbioru osobistego?

 

P.S. Dobrze, że dzisiaj przed tą złą informacją zamówiłem worek 😊

Edited by marceli_szpak

Share this post


Link to post
Share on other sites

Tak naprawdę zaletą tego słodu mimo wszelkich wad była jego cena z darmowa wysyłką. W tej sytuacji  nie opłaca się już kupować.

Trzeba poszukać nowego dostawcy.

Edited by Slawmir

Share this post


Link to post
Share on other sites
3 godziny temu, Drejpa napisał:

Witam wszystkich! Od tego roku jestem odpowiedzialny za rynek rzemieślniczy w słodowni Malteurop Polska. Jednym z moich priorytetów jest poprawa komunikacji między rynkiem rzemieślniczym a naszą słodownią.

 

Chciałbym poinformować że od teraz w każdej materii dotyczącej np. sklepu internetowego, zamówień, specyfikacji etc. pozostaję do waszej dyspozycji.

Tel. 58 300 90 43 lub email: orders@malteurop.shop.pl

 

Co do poprzednich wydarzeń lub sytuacji niestety nie mogę się odnieść, jednakże jeśli użytkownik @jac007  skontaktuję się ze mną telefonicznie lub w wiadomości prywatnej, zrekompensujemy Panu wszelkie niedogodności.

 

Informuję także że przesyłka przestała być darmowa. Aktualnie za wysyłkę worka 25kg kurierem FedEx do Państwa obowiązuje stawka 29,52zł.

Informuję że nadal obowiązuje promocja 10% na kod: zostańwdomu.

Wysyłki do klientów odbywają się we wtorki i czwartki.

 

 

Jak najszybciej postaram się przy każdym produkcie na stronie internetowej umieścić Standardową specyfikację danego typu słodu.

W najbliższym czasie, postaram się także stworzyć plik do programu BeerSmith zawierający słody które aktualnie mamy w ofercie.

 

Jeśli macie jakiekolwiek uwagi, zgłoszenia, proszę kierować je bezpośrednio do mnie na podane wyżej dane.

 

Pozdrawiam, Craft Sales Manager - Malteurop Polska.

Nowe rządy Karola? 😛 ;)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.