Rolnik Sam w Dolinie 26 Posted December 27, 2020 A jak ci z własnej kasy zwrócę za ten słód to przestaniesz truć dupę na forum? 🤣 4 bronek, majlosz, morgus and 1 other reacted to this Quote Share this post Link to post Share on other sites
jac007 34 1 Items Posted December 27, 2020 47 minut temu, Rolnik Sam w Dolinie napisał: A jak ci z własnej kasy zwrócę za ten słód to przestaniesz truć dupę na forum? 🤣 Wsadż sobie swoją kasę w cztery litery kasy mam dość nie potrzebuję twojej tu chodzi o informację jaką nie mogą mi udzielić od paru miesięcy bo coś przekombinowali. Quote Share this post Link to post Share on other sites
elroy 729 1 Items Posted December 27, 2020 Dobra. Bardzo proszę o zakończenie tej dyskusji, a reklamację prowadzić ze sprzedającym. 2 3 Rolnik Sam w Dolinie, Jarzyn_waleczny, dżazder and 2 others reacted to this Quote Share this post Link to post Share on other sites
Kaniutek 144 Posted December 30, 2020 Przy okazji przesypywania w mniejsze pojemniki, zważyłem dzisiaj worek Pale Ale z Malteurop, kupiony 2 tygodnie temu. Data na worku to 05.08.2020, a zawartość to 25,87 kg czyściutkiego słodu Chyba należe do tych zadowolonych klientów. Quote Share this post Link to post Share on other sites
Mibor 87 Posted December 30, 2020 19 minut temu, Kaniutek napisał: . Data na worku to 05.08.2020, a zawartość to 25,87 kg czyściutkiego słodu Chyba należe do tych zadowolonych klientów. To napewno był "blogerski" worek 😉 Quote Share this post Link to post Share on other sites
Kaniutek 144 Posted December 31, 2020 Może zostanę od nowego roku blogierem? Quote Share this post Link to post Share on other sites
waldi1 1 Posted January 9 W dniu 24.09.2017 o 13:22, dziedzicpruski napisał: Nie, jestem wegetarianinem, a nawet jakby nie był to nie chciałoby mi się ;). Sytuacja na tą chwile wygląda tak, pierwsze piwo zrypane, nie wiem o co chodzi do tej pory, raczej wykluczam infekcję, albo PH wody, albo jakiś błąd w zacieraniu (ale jaki błąd można popełnić, jak robię zawsze tak samo) ,klarowanie porażka, do tej pory z zimnej piwnicy wyklarowało się może w szyjce ,smak ,no właśnie nie wiem nawet jak to opisać ,na początku po otworzeniu wylałem bo szkoda by osie męczyć, z czasem da się to pić (takie piwsko z dawnych lat się robi), na razie zostawiłem i zapomniałem. Potem robiłem jeszcze 3 pszenne (po 2 kg pszenny i pal ale z tej słodowni), pierwsze najsłabsze, o dziwo też się nędznie klaruje, ale przynajmniej po gotowaniu wyglądało lepiej ,drugie jest lepsze,a 3 fermentuje (tez wyglądało po gotowaniu ok), do tych pszennych dałem trochę kwasu fosforowego (ze 4ml, pewnie i tak za mało) do zacierania, nie wiem czy ten kwas, czy pszenny miał wpływ na lepszą klarowność. na razie się boje zrobić piwo na malteurop, ale jakoś go tam wykorzystam, pewnie do pszennych, może kwasów . dla porównania zrobiłem na tym fińskim z vikinga (100%) i różnica kolosalna, po gotowaniu klar, był jakiś tam przełom. jak ci nie pasuje to nie kupuj Quote Share this post Link to post Share on other sites
skazi 19 Posted January 9 2 godziny temu, waldi1 napisał: jak ci nie pasuje to nie kupuj Ale wiesz, że odpowiedziałeś na post sprzed ponad 3 lat? Quote Share this post Link to post Share on other sites
jac007 34 1 Items Posted January 9 54 minuty temu, skazi napisał: Ale wiesz, że odpowiedziałeś na post sprzed ponad 3 lat? Albo nawalony albo nie te okulary. 1 Juniorek reacted to this Quote Share this post Link to post Share on other sites
dziedzicpruski 320 Posted January 9 Haha, co za gość , tak na marginesie,od tamtego czasu kupuję tam tylko pszenny Quote Share this post Link to post Share on other sites
Drejpa 5 Posted January 19 (edited) Witam wszystkich! Od tego roku jestem odpowiedzialny za rynek rzemieślniczy w słodowni Malteurop Polska. Jednym z moich priorytetów jest poprawa komunikacji między rynkiem rzemieślniczym a naszą słodownią. Chciałbym poinformować że od teraz w każdej materii dotyczącej np. sklepu internetowego, zamówień, specyfikacji etc. pozostaję do waszej dyspozycji. Tel. 58 300 90 43 lub email: orders@malteurop.shop.pl Co do poprzednich wydarzeń lub sytuacji niestety nie mogę się odnieść, jednakże jeśli użytkownik @jac007 skontaktuję się ze mną telefonicznie lub w wiadomości prywatnej, zrekompensujemy Panu wszelkie niedogodności. Informuję także że przesyłka przestała być darmowa. Aktualnie za wysyłkę worka 25kg kurierem FedEx do Państwa obowiązuje stawka 29,52zł. Informuję że nadal obowiązuje promocja 10% na kod: zostańwdomu. Wysyłki do klientów odbywają się we wtorki i czwartki. Jak najszybciej postaram się przy każdym produkcie na stronie internetowej umieścić Standardową specyfikację danego typu słodu. W najbliższym czasie, postaram się także stworzyć plik do programu BeerSmith zawierający słody które aktualnie mamy w ofercie. Jeśli macie jakiekolwiek uwagi, zgłoszenia, proszę kierować je bezpośrednio do mnie na podane wyżej dane. Pozdrawiam, Craft Sales Manager - Malteurop Polska. Edited January 19 by Drejpa 1 3 punix, Konstoi, marceli_szpak and 1 other reacted to this Quote Share this post Link to post Share on other sites
dziedzicpruski 320 Posted January 19 27 minut temu, Drejpa napisał: Informuję także że przesyłka przestała być darmowa. Aktualnie za wysyłkę worka 25kg kurierem FedEx do Państwa obowiązuje stawka 29,52 no, ostro . 1 1 x1d and BrowarPAPI reacted to this Quote Share this post Link to post Share on other sites
BrowarPAPI 5 1 Items Posted January 19 Trzeba będzie poszukać innego dostawcy podstawowych słodów.. Trochę wysoki koszt tej wysyłki. Quote Share this post Link to post Share on other sites
Pi0tR 13 Posted January 19 no, ostro .Dokladnie moim zdaniem to troche strzal w kolano Quote Share this post Link to post Share on other sites
Drejpa 5 Posted January 19 Informuję że jestem na etapie poszukiwania firmy transportowej z niższymi kosztami wysyłki. Oczywiście poinformuję jeśli będziemy mogli zaoferować lepsze warunki. Quote Share this post Link to post Share on other sites
yoshko 31 Posted January 19 Klasyczne zagranie by odciągnąć popyt od niezbyt ekonomicznego kanału sprzedaży. Tak samo jak wysokie ceny za śrutowanie w słodowniach tak by nikt nie zamawiał a i tak niektóre browary zamawiają. Quote Share this post Link to post Share on other sites
dziedzicpruski 320 Posted January 19 1 minutę temu, yoshko napisał: Klasyczne zagranie by odciągnąć popyt od niezbyt ekonomicznego kanału sprzedaży. Tak samo jak wysokie ceny za śrutowanie w słodowniach tak by nikt nie zamawiał a i tak niektóre browary zamawiają. To nie prościej byłoby zrezygnować z detalicznej sprzedaży ? No chyba, że to jakiś spisek z zagranicy . Quote Share this post Link to post Share on other sites
yoshko 31 Posted January 19 Zawsze w portfolio to lepiej wygląda. Quote Share this post Link to post Share on other sites
Juniorek 45 Posted January 19 Jak to było ze kiedyś mogła być darmowa dostawa a już nie ma? Quote Share this post Link to post Share on other sites
yoshko 31 Posted January 19 Bo zapewne słodownia brała jej koszt na siebie. 1 Drejpa reacted to this Quote Share this post Link to post Share on other sites
wizi 93 Posted January 19 1 godzinę temu, Drejpa napisał: W najbliższym czasie, postaram się także stworzyć plik do programu BeerSmith zawierający słody które aktualnie mamy w ofercie. Prośba również o podobny plik dla Brewtarget Quote Share this post Link to post Share on other sites
marceli_szpak 2 Posted January 19 (edited) @Drejpa Czy będzie możliwość odbioru osobistego? P.S. Dobrze, że dzisiaj przed tą złą informacją zamówiłem worek 😊 Edited January 19 by marceli_szpak Quote Share this post Link to post Share on other sites
Slawmir 18 Posted Tuesday at 02:01 PM (edited) Tak naprawdę zaletą tego słodu mimo wszelkich wad była jego cena z darmowa wysyłką. W tej sytuacji nie opłaca się już kupować. Trzeba poszukać nowego dostawcy. Edited Tuesday at 02:02 PM by Slawmir Quote Share this post Link to post Share on other sites
anteks 725 1 Items Posted Tuesday at 02:30 PM 3 godziny temu, Drejpa napisał: Witam wszystkich! Od tego roku jestem odpowiedzialny za rynek rzemieślniczy w słodowni Malteurop Polska. Jednym z moich priorytetów jest poprawa komunikacji między rynkiem rzemieślniczym a naszą słodownią. Chciałbym poinformować że od teraz w każdej materii dotyczącej np. sklepu internetowego, zamówień, specyfikacji etc. pozostaję do waszej dyspozycji. Tel. 58 300 90 43 lub email: orders@malteurop.shop.pl Co do poprzednich wydarzeń lub sytuacji niestety nie mogę się odnieść, jednakże jeśli użytkownik @jac007 skontaktuję się ze mną telefonicznie lub w wiadomości prywatnej, zrekompensujemy Panu wszelkie niedogodności. Informuję także że przesyłka przestała być darmowa. Aktualnie za wysyłkę worka 25kg kurierem FedEx do Państwa obowiązuje stawka 29,52zł. Informuję że nadal obowiązuje promocja 10% na kod: zostańwdomu. Wysyłki do klientów odbywają się we wtorki i czwartki. Jak najszybciej postaram się przy każdym produkcie na stronie internetowej umieścić Standardową specyfikację danego typu słodu. W najbliższym czasie, postaram się także stworzyć plik do programu BeerSmith zawierający słody które aktualnie mamy w ofercie. Jeśli macie jakiekolwiek uwagi, zgłoszenia, proszę kierować je bezpośrednio do mnie na podane wyżej dane. Pozdrawiam, Craft Sales Manager - Malteurop Polska. Nowe rządy Karola? 😛 Quote Share this post Link to post Share on other sites
zielony07 91 Posted Tuesday at 02:34 PM Good bye Malteurop ! 1 Baltazar ąbka reacted to this Quote Share this post Link to post Share on other sites