zbylon 2 Posted February 23, 2012 Właśnie dostałem informację, że za jakiś miesiąc dostępny będzie na stałe w tej słodowni słód pszeniczny. Jeśli będzie takiej jakości jak pilzneński, to palce lizać 1 korko_czong reacted to this Quote Share this post Link to post Share on other sites
Sojer 83 Posted February 23, 2012 Za miesiąc powiadasz... kurcze, 18 marca będę w Trójmieście... Quote Share this post Link to post Share on other sites
Sojer 83 Posted February 23, 2012 Dziwną mają swoją stronę. Szukam asortymentu i znaleźć go nie mogę. Pamięta ktoś jakie mieli ostatnio ceny i minimalne zamówienia? Quote Share this post Link to post Share on other sites
zbylon 2 Posted February 24, 2012 Cena słodu pilzneńskiego to 2,8zł/kg. Kupowałem już worki 20-30kg. Dostępny jest jeszcze słód karmelowy. Jakość tego słodu jest znakomita. Przypuszczam, że może to potwierdzić paru użytkowników tego forum. Z tego co pamiętam to przy większych ilościach możliwe upusty. Jak tylko będę wiedział cos więcej o słodzie pszenicznym to dam znać. Jutro będę warzył piwo wyłącznie na słodzie z Malteurop. Nie wiem jeszcze tylko czy dodam karmelowego czy zasypię 100% pilzneńskiego. Dotychczas wychodziły mi świetne piwa na tych słodach. Może jakieś sugestie ?? 1 Swiaderny reacted to this Quote Share this post Link to post Share on other sites
Makaron 262 1 Items Posted February 24, 2012 Polskie Ale. Mi wychodzily dobre na tych surowcach. Quote Share this post Link to post Share on other sites
piotr1965 0 Posted February 24, 2012 Polskie Ale. Mi wychodzily dobre na tych surowcach. Podaj skład i przepis Quote Share this post Link to post Share on other sites
Makaron 262 1 Items Posted February 24, 2012 4kg slodu jasnego 200g karmelowego Zacieranie na wytrawnie. Tak ok 66-67* przez 60 minut. Chmiele polskie jak Marynka na goryczke i Lubelski na aromat w miare duzo. Piwo powinno byc raczej gorzkie i srednio mocno aromatyzowane lubelskim. Fermentacja neutrtalnymi drozdzami takimi jak US05, Notty itp. Nagazowanie tak z 100-120g cukru na 20L Quote Share this post Link to post Share on other sites
korko_czong 10 1 Items Posted February 24, 2012 Właśnie dostałem informację, że za jakiś miesiąc dostępny będzie na stałe w tej słodowni słód pszeniczny. Jeśli będzie takiej jakości jak pilzneński, to palce lizać Świetne wieści zbylon! Nie mogę się doczekać! Jak przyjdzie wiosna biorę w ciemno wór Quote Share this post Link to post Share on other sites
twawrzyniak 5 Posted March 28, 2012 Byłem dzisiaj na zakupach ale nie w Gdańsku tylko w Godziszewie (15km obok Tczewa).Pilzneński po 2,80zł a karmelowy jasny po 3,00zł. Ilości dowolne. Przedstawiciel Malteurop prowadzi sprzedaż "detaliczną". Dowiedziałem się , że pszeniczny będzie za 2 tyg. Będą też produkować pilzneński wędzony. Jeżeli są chętni służę kontaktem. 1 Sojer reacted to this Quote Share this post Link to post Share on other sites
lewatywa8 28 1 Items Posted March 28, 2012 Gdzie to jest w tym Godziszewie? to jakiś sklep ? duzo maja na miejscu jeśli to sklep? Quote Share this post Link to post Share on other sites
twawrzyniak 5 Posted March 29, 2012 Gdzie to jest w tym Godziszewie? to jakiś sklep ? duzo maja na miejscu jeśli to sklep? ul.Młyńska 4 (dawny młyn), konfekcjonują słód w worki po 50kg dlatego można na miejscu kupić dowolną ilość Quote Share this post Link to post Share on other sites
Belzebub 24 Posted March 29, 2012 podaliście ceny brutto ? Quote Share this post Link to post Share on other sites
kaz 7 1 Items Posted March 29, 2012 Dzwoniłem tam i są to ceny brutto. Quote Share this post Link to post Share on other sites
Belzebub 24 Posted March 29, 2012 bardzo fajna cena, szkoda, że tak daleko mam. Po (mam nadzieję chwilowym) wyschnięciu źródełka w Strzegomiu cierpię na niedosyt. Quote Share this post Link to post Share on other sites
anteks 721 1 Items Posted March 29, 2012 Cena raczej normalna Quote Share this post Link to post Share on other sites
kaz 7 1 Items Posted March 29, 2012 Powiedziałbym, że nawet zdrożało Quote Share this post Link to post Share on other sites
Holbers 1 Posted March 29, 2012 Ale 50kg. na raz - super. Szkoda że nie bliżej i nie narzekajcie, bo drogo nie jest. Quote Share this post Link to post Share on other sites
mimazy 102 Posted March 29, 2012 Po (mam nadzieję chwilowym) wyschnięciu źródełka w Strzegomiu Co się stało ze źródełkiem?? Quote Share this post Link to post Share on other sites
jarkom73 3 Posted March 29, 2012 Prowadzą sprzedaż wysyłkową ? Quote Share this post Link to post Share on other sites
Belzebub 24 Posted March 30, 2012 Co się stało ze źródełkiem?? nie znam szczegółów, ale na chwilę obecną nie produkują pilzneńskiego. W rozmowie kobieta nie była w stanie (nie chciała/nie mogła) powiedzieć kiedy produkcja znów wystartuje. Co do ceny tego słodu, to przebitka w stosunku do ceny ze sklepów jest 100 % Quote Share this post Link to post Share on other sites
muddy 0 Posted March 30, 2012 Jest możliwość wysyłki słodów. Pytałem w zeszłym tygodniu. Bardzo fajni ludzie. Quote Share this post Link to post Share on other sites
andy 68 1 Items Posted March 30, 2012 To może dasz namiar na ten sklep...tel, adres może stronę www jeżeli taką mają Quote Share this post Link to post Share on other sites
Jejski 323 1 Items Posted March 30, 2012 nie znam szczegółów, ale na chwilę obecną nie produkują pilzneńskiego. W rozmowie kobieta nie była w stanie (nie chciała/nie mogła) powiedzieć kiedy produkcja znów wystartuje. Co do ceny tego słodu, to przebitka w stosunku do ceny ze sklepów jest 100 % W rozmowie z tą Panią zapytałem o pszeniczny, skoro nie będą robić pilzeńskiego to co? Stwierdziła że robią jakieś próby z pszenicą właśnie. Myślę że strategia koncernu idzie w stronę specjalizacji mniejszych słodowni na niszowe słody, a większych na bazowe. Rynek słodów zaczyna dostrzegać zapotrzebowanie na mniej popularne acz potrzebne słody dla mniejszych specjalistycznych browarów. Jeśli dobrze myślę, to oby tak dalej. Quote Share this post Link to post Share on other sites
jarkom73 3 Posted March 31, 2012 Jejski ty jak z nimi rozmawiales to ci powiedzieli ze nie beda robic pilznenskiego? a inne np. monachijski, wiedenski, carapils czy tylko pszenice. Jak macie jakies naiary na nich jakis telefon lub @ to podajce. Quote Share this post Link to post Share on other sites
mimazy 102 Posted March 31, 2012 Jak macie jakies naiary na nich jakis telefon lub @ to podajce. http://www.dmgp.pl/contact.html Quote Share this post Link to post Share on other sites