Jump to content
Dzidek64

Filtracja stouta?

Recommended Posts

Witam! Mam takie pytanie czy filtracja stouta przebiega sprawnie (filtrator z oplotu) tak jak jasne piwa czy raczej jak pszeniczka? Pytam bo mam zamiar jutro po pracy warzyć a nie chciałbym żeby mnie noc zastała.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Robiłem Stouta (zestaw z HB) jako moją drugą zacieraną warkę, filtracja bezproblemowa (oplot). Za to z pszenicą się trochę pomęczyłem.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Mój oplot juz trochę przefiltrował i pod wpływem temperatury się wydłuzył, a co za tym idzie otworki się zrobiły ciaśniejsze. Miałam problem przy pszenicy. Proponuję przed filtracją troche go "wymasować". ;) dociskac go do końcówki z gwintem od razu widać, że wraca do naturalnych swoich "rozmiarów" :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

No cóż .... bawię się tak co 3 warke więc postanowiłam zamówić drugi sprawny sprzęt :D

Share this post


Link to post
Share on other sites

Wniosek z tego taki, że przed filtracją dobrze jest wymasować węża, żeby wrócił do swoich właściwych rozmiarów, a wszystko pójdzie sprawniej :smilies::beer:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.