Dzidek64 0 Posted February 21, 2012 Witam! Mam takie pytanie czy filtracja stouta przebiega sprawnie (filtrator z oplotu) tak jak jasne piwa czy raczej jak pszeniczka? Pytam bo mam zamiar jutro po pracy warzyć a nie chciałbym żeby mnie noc zastała. Quote Share this post Link to post Share on other sites
cyoorka 0 1 Items Posted February 21, 2012 Ja ostatnio miałem problemy przy filtracji stouta. Paru kolegów także zgłaszało utrudnienia. Quote Share this post Link to post Share on other sites
dziedzicpruski 319 Posted February 21, 2012 idzie normalnie,no chyba ,ze dasz b.dużo kaszy jęczmiennej,może wtedy są problemy. Quote Share this post Link to post Share on other sites
ronin 5 1 Items Posted February 21, 2012 Robiłem Stouta (zestaw z HB) jako moją drugą zacieraną warkę, filtracja bezproblemowa (oplot). Za to z pszenicą się trochę pomęczyłem. Quote Share this post Link to post Share on other sites
Dzidek64 0 Posted February 21, 2012 No ja też z pszenicą miałem duuuży problem z stąd moje pytanie. Quote Share this post Link to post Share on other sites
anteks 717 1 Items Posted February 21, 2012 Co miało by utrudnić filtracje? Ostatnio robiłem Grodzisza 100% pszenicy i leciało Quote Share this post Link to post Share on other sites
KasiaZ 1 Posted February 21, 2012 Mój oplot juz trochę przefiltrował i pod wpływem temperatury się wydłuzył, a co za tym idzie otworki się zrobiły ciaśniejsze. Miałam problem przy pszenicy. Proponuję przed filtracją troche go "wymasować". dociskac go do końcówki z gwintem od razu widać, że wraca do naturalnych swoich "rozmiarów" Quote Share this post Link to post Share on other sites
Jejski 323 1 Items Posted February 21, 2012 To pojechałaś bo bandzie Quote Share this post Link to post Share on other sites
KasiaZ 1 Posted February 21, 2012 No cóż .... bawię się tak co 3 warke więc postanowiłam zamówić drugi sprawny sprzęt Quote Share this post Link to post Share on other sites
kosimazaki 22 Posted February 21, 2012 Wniosek z tego taki, że przed filtracją dobrze jest wymasować węża, żeby wrócił do swoich właściwych rozmiarów, a wszystko pójdzie sprawniej Quote Share this post Link to post Share on other sites
anteks 717 1 Items Posted February 21, 2012 Zboczuchy Quote Share this post Link to post Share on other sites
Swiaderny 77 1 Items Posted February 21, 2012 A pomyśleć, że Kolega zapytał, czy owsianka będzie dobrze się filtrować Quote Share this post Link to post Share on other sites
KasiaZ 1 Posted February 22, 2012 A ja już nie wnikam jak kto dba o swój oplot Quote Share this post Link to post Share on other sites