josefik 269 1 Items Posted February 21, 2012 Jako że w sprawach oracle i sql jestem na poziomie niższym niz podstawowy, a na forum sporo osób z branży informatycznej, mam pytanie. Czy da sie przywrócić dane z kolumny sprzed wykonania skryptu zmieniąjacego te dane i zatwierdzeniem komendą commit? Ewentualnie może jakiś log uzyskać z operacji - konkretnie jak było zmienione dane pole w kolumnie? Baza danych na oracle xe. Quote Share this post Link to post Share on other sites
amap 135 1 Items Posted February 21, 2012 zadałem pytanie fachowcowi od oracle'a - twierdzi, że z backupu mozesz odzyskać w logach będzie tylko zapisana operacja ale nie to co na co zostało zamienione.... Quote Share this post Link to post Share on other sites
josefik 269 1 Items Posted February 21, 2012 zadałem pytanie fachowcowi od oracle'a - twierdzi, że z backupu mozesz odzyskać w logach będzie tylko zapisana operacja ale nie to co na co zostało zamienione.... Jak jest baza w trybie archivelog to chyba można coś zobaczyć. Udało mi się rozwiązać problem. Dzięki Quote Share this post Link to post Share on other sites
amap 135 1 Items Posted February 21, 2012 Jak jest baza w trybie archivelog to chyba można coś zobaczyć. Udało mi się rozwiązać problem. Dzięki a tego nie napisałeś wcześniej Quote Share this post Link to post Share on other sites