pacmann 0 Posted February 14, 2012 (edited) Witam wszystkich serdecznie z Poznania, mam na imię Maciej, forum czytam od około 2 m-c. Za mną jedna warka na bazie Ekstraktów WES. Obecnie podchodzę do tematu warzenia z zacieraniem - zestaw surowców z BA: India Pale Ale (IPA) - zestaw surowców (wersja śrutowana). Edited February 14, 2012 by pacmann Quote Share this post Link to post Share on other sites
Sojer 83 Posted February 14, 2012 Witam, słody waż przed rozpoczęciem zacierania. Później możesz tylko warzyć. Powodzenia Quote Share this post Link to post Share on other sites
pacmann 0 Posted February 14, 2012 Witam, słody waż przed rozpoczęciem zacierania. Później możesz tylko warzyć. Powodzenia .. już poprawiłem - jakoś tak odruchowo to "ważenie" przez "ż" mi wychodzi przy szybkim pisaniu. Quote Share this post Link to post Share on other sites
Stasiek 112 1 Items Posted February 14, 2012 Witaj. I powodzenia. .. już poprawiłem - jakoś tak odruchowo to "ważenie" przez "ż" mi wychodzi przy szybkim pisaniu. Jeszcze parę tygodni/miesięcy i będziesz odruchowo pisał "warzył" nawet jeśli będziesz myślał o ważeniu cukru. Quote Share this post Link to post Share on other sites
pako1 3 Posted February 15, 2012 Witaj Pacmann powodzenia na piwowarskiej drodze ps: mieszkałem w Poznaniu w latach 77-79 przez 18 miesięcy. Moim domem były koszary Wojsk Lotniczych na Ławicy. Miło wspominam Quote Share this post Link to post Share on other sites
reveur 0 Posted February 15, 2012 Ciekaw jestem efektów z IPA, nie dość że to jeden z moich ulubionych stylów, to jeszcze jesteś z Poznania (czyt.: "może załapię się na degustację" ) Powodzenia! Quote Share this post Link to post Share on other sites
dori 303 1 Items Posted February 15, 2012 Witam na forum i trzymam kciuki za pierwsze zacieranie Quote Share this post Link to post Share on other sites
Lukaszpe 0 Posted February 16, 2012 Witam, Poznaniaka! Udanych warek życzę, a IPA z BA to moje pierwsze zacierane, wyszło super, z czasem zdecydowanie zyskuje na smaku więc cierpliwości życzę:] Pozdrawiam Quote Share this post Link to post Share on other sites
pacmann 0 Posted February 16, 2012 ... z czasem zdecydowanie zyskuje na smaku więc cierpliwości życzę:] ... z tą cierpliwością to różnie u mnie bywa ale obiecuję, że będę się starał. Quote Share this post Link to post Share on other sites