Skocz do zawartości

Ahoi!


CZEJEN

Rekomendowane odpowiedzi

Witam szanowne grono!

 

Jak liczni byłem od dłuższego czasu cichym obserwatorem. Skompletowanie sprzętu i pierwszą warkę odkładałem z kwartału na kwartał. Takiego konkretnego kopa zadała mi relacja filmowa z Browaru Pod Starą Pipą. Masa wspólnych mianowników, świetna atmosfera no i dryg technologiczny (że tak to określę). Nie wytrzymałem. Kupiłem puchę, beczkę kilka skrzynek browca do opróżnienia na butelki. Koniec końców pierwszy raz rozlałem na jesieni.

 

Co do mojej osoby to niedawno zaśpiewali mi "Kopiczyńskiego". Z urodzenia Gliwiczanin. Z zawodu SAPer (od SAP). Z zamiłowania "meloman". Itd. itp.

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Witaj! Życzę samych udanych warek. Polecam zacieranie ;)

No jasne że zacieranie! Surowca mam na trzy warki. Trzy fermentatory zorganizowane. Gar zacierny jest. Filtrator jest. Areometr dziecko strzaskało. Mrozio na balkonie jest (chłodnica). Nic jeno wio!

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.