Jump to content
kosimazaki

Konsultacja w sprawie Belgian Pale Ale

Recommended Posts

Witam,

 

Zamówiłem zestaw surowców do BPA 13 blg z homebrewing.pl:

 

Słód jasny pilzneński 4kg

Słód Abbey 0.3kg

Słód karmelowy Carabelge 0.3kg

Słód melanoidynowy 0.1kg

Chmiel aromatyczny Saaz 30g

Chmiel aromatyczny Saaz 20g

Drożdże piwowarskie Safbrew S-33

 

Zastanawiam się, czy nie wzbogacić owej receptury o dodatek cukru w jakiejś postaci? Jeżeli warto, to jakie dodatki rozważyć? Cukier kandyzowany, cukier trzcinowy, miód a może coś jeszcze innego? Z drugiej strony nie chciałbym, żeby piwo było zbyt mocne, więc może nie jest to najlepszy pomysł? Będę wdzięczny za rady.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Mam pytanie w sprawie BPA czy mogę użyć gęstwy drożdży Wyeast 3944 Belgian Wit czy lepiej S-33? Ktoś zrobił już to kiedyś jak wyszło?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.