Skocz do zawartości

Milk Stout-pytanie


zorro0

Rekomendowane odpowiedzi

  • 1 rok później...

Też chce uwarzyc takiego stouta. Piłem stouta z Nøgnes Ø i mi nie smakowal ale jak spróbowałem Guinness'a to było już lepiej. Temat na pewno będzie pomocny i skorzystam z rad.

Również jestem ciekawy efektu końcowego u autora tematu.

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Cześć !

 

Nie wiedziałem że temat odżył (dzięki kiedos za przypomnienie!) no to już spieszę z opowieścią jak się sprawa skończyła:

Choć zabutelkowałem przy dość wysokim blg to nie było granatów. Nawet powiedziałbym,że nagazowanie było prawidłowe.

Dałem pół kilo laktozy i wyszło wg mnie i innych pijących bardzo dobre tzn nie bardzo słodkie,ale dało się tę słodycz wyczuć.Najlepiej porównując ze zwykłym stoutem.

Najlepszym dowodem na powodzenie tamtej akcji jest to,że Milk Stout skończył mi się dawno temu.Choć chciałem zostawić parę butelek i zobaczyć jak się bedzie zmieniał,to nie zdążyłem ;)

Tej zimy uwarzę znowu milka i to na podstawie tej właśnie receptury.Polecam :beer:

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.