Jump to content
kosimazaki

Dzień dobry!

Recommended Posts

Witam wszystkich,

 

właśnie popijam sobie moje pierwsze, własne piwko i muszę nieskromnie przyznać, że to najlepsze piwo, które piłem w życiu :) Druga warka już zabutelkowana i od tygodnia powoli dochodzi do siebie. Najbardziej cieszę się z tego, że obydwie warki pochodzą z brew kita, a więc najlepsze jeszcze przede mną! Kolejną warkę zamierzam zrobić samodzielnie od początku do końca, z procesem zacierania i chmielenia i mam nadzieję, że efekty będą jeszcze lepsze. Pozdrawiam wszystkich miłośników domowego warzenia!

Edited by kosimazaki

Share this post


Link to post
Share on other sites

Witam na forum i gratuluję pierwszej warki ! Co zacnego popijasz ?? Czyżby bitter z awatara ??

Share this post


Link to post
Share on other sites

Coelian, strzał w dziesiątkę :) Zestaw Old English Bitter Muntonsa. Moja druga warka to Ruby Red Ale z browaru St. Peter's. Do niedawna wydawało mi się, że piwo musi być zawsze jasne pełne. Kiedy podczas wycieczki do Amsterdamu skosztowałem pierwszego "ejla" wszystko się zmieniło. Był kiedyś nawet taki film, który bardzo dobrze oddaje to, jak się wtedy czułem...

 

 

:smilies::beer:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Witaj :beer: Coelian trafił, ponieważ jest naszym forumowym ekspertem w dziedzinie brewkitów ;)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Witam,

Ale przeszedł już na drugą stronę mocy czyli dopadło go chęć na zacieranie ;) Długo trwało ale w końcu się przełamał :D

Share this post


Link to post
Share on other sites

Robiłeś brewkit ze słodem?

 

Właśnie się zbieram do zrobienia pierwszego brewkita i wszyscy odradzają cukier- posmak bimbrowy. Chciałem zrobić z cukrem żeby poczuć co to takiego ale chyba rzeczywiście nie warto. Jest sporo innych rzeczy, na których można poeksperymentować.

Share this post


Link to post
Share on other sites

W zestawie były dwie puchy i wydaje mi się, że obie zawierały nachmielony ekstrakt. Myślę, że dodawanie cukru to strata pieniędzy. Szkoda brew kita, szkoda cukru i szkoda Twojego czasu ;)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Oki, thx, chyba rzeczywiście sobie odpuszczę cukier. Znalazłem tylko jedną osobę, która pisała, że nie widzi różnicy pomiędzy cukrem a ekstraktem. Wszyscy inni odradzają. Posmak bimbrowy spróbuję kiedy indziej ;).

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.