Jump to content
Sign in to follow this  
leech

Amerykańska receptura

Recommended Posts

Przeglądam amerykańskie receptury i nie bardzo wszystko do końca kumam.

Mógłby ktoś przetłumaczyć?

 

Bavarian Hefeweizen 5.5 Gallon

 

7# German Wheat

4# German Pils

.5# Rice Hulls (if needed to prevent stuck mash)

 

Mash for 90 minutes at 153 degrees.

 

.75 Hallertau @ 45

.25 Hallertau @ 15

 

Wyeast Weihenstephan 3068 with starter.

 

Ferment 10 days at 68 degrees then crash cool & keg.

 

O.G. 1.052

F.G. 1.009

 

5.6% abv _______________

Edited by elroy
Przeniesione do Piaskownicy

Share this post


Link to post
Share on other sites

tego pogrubionego ;)

 

Bavarian Hefeweizen 5.5 Gallon

 

7# German Wheat

4# German Pils

.5# Rice Hulls (if needed to prevent stuck mash)

 

Mash for 90 minutes at 153 degrees.

 

.75 Hallertau @ 45

.25 Hallertau @ 15

 

Wyeast Weihenstephan 3068 with starter.

 

Ferment 10 days at 68 degrees then crash cool & keg.

 

O.G. 1.052

F.G. 1.009

 

5.6% abv _______________

Share this post


Link to post
Share on other sites

tego pogrubionego ;)

 

Bavarian Hefeweizen 5.5 Gallon

 

7# German Wheat

4# German Pils

.5# Rice Hulls (if needed to prevent stuck mash)

 

Mash for 90 minutes at 153 degrees.

 

.75 Hallertau @ 45

.25 Hallertau @ 15

 

Wyeast Weihenstephan 3068 with starter.

 

Ferment 10 days at 68 degrees then crash cool & keg.

 

O.G. 1.052

F.G. 1.009

 

5.6% abv _______________

 

Łuska ryżowa, opuść.

 

Crash cool - mocne schłodzenie przed kegowaniem, zamiennik cichej (ma wytrącić osady).

Edited by admiro

Share this post


Link to post
Share on other sites

Przeglądam amerykańskie receptury i nie bardzo wszystko do końca kumam.

Mógłby ktoś przetłumaczyć?

 

Bavarian Hefeweizen 5.5 Gallon

 

7# German Wheat

4# German Pils

.5# Rice Hulls (if needed to prevent stuck mash)

 

Mash for 90 minutes at 153 degrees.

 

.75 Hallertau @ 45

.25 Hallertau @ 15

 

Wyeast Weihenstephan 3068 with starter.

 

Ferment 10 days at 68 degrees then crash cool & keg.

 

O.G. 1.052

F.G. 1.009

 

5.6% abv _______________

 

Bawaryjski Hefeweizen 21L

3.2 kg niemiecki słód pszeniczny

1.8 kg niemiecki pils

0.25 kg łusek ryżowych (do pomocy w wysładzaniu)

 

Zacieraj przez 90 min w 67 °C

20g Hallertau 45 min

7g Hallertau15 min

 

Wyeast Weihenstephan 3068 ze starterem.

 

Fermentuj 10 dni w 20°C, zchłodź szybko i zakeguj.

 

Gęstość początkowa 13.0 Plato = 13.0 blg (chyba)

Gęstość końcowa 2.2 Plato = 2.2 blg (chyba)

 

5.6% abv

Share this post


Link to post
Share on other sites

7# German Wheat

4# German Pils

.5# Rice Hulls (if needed to prevent stuck mash)

 

 

Według mnie z tymi liczbami chodzi o to iż wyrażają one jednostki anglossakie tj funt 0,454 kg

Share this post


Link to post
Share on other sites

Oni przecież inaczej liczą. To 70% jest z uwzględnieniem ekstraktywności słodu, my liczymy bez uwzględniania ekstraktywności. Po naszemu wyliczona ~68-70% to po ichniemu 80-85%.

 

Ja przeliczając sobie amerykańskie receptury zakładam wydajność (po ichniemu) rzędu 80-82% i mniej-więcej tyle mi wychodzi.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Sign in to follow this  

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.