Jump to content
pioturek

2012.06.17 - III Częstochowski Konkurs Piw Domowych Bractwa Piwnego

Recommended Posts

Częstochowski Krąg Lokalny Towarzystwa Promocji Kultury Piwa BRACTWO PIWNE oraz Częstochowska Organizacja Turystyczna zapraszają piwowarów domowych do wzięcia udziału w

 

III Częstochowskim Konkursie Piw Domowych Bractwa Piwnego

 

Konkurs odbędzie się podczas plenerowej imprezy jaką jest VI Festiwal Sztuki Kulinarnej – „Aleja Dobrego Smaku".

 

Termin:17.06.2012r.

Miejsce: Częstochowa

Kategorie konkursowe:

- Witbier (16A. Witbier - wg BJCP)

- Pils bohemski (2B. Bohemian Pilsener - wg BJCP)

 

Nagroda specjalna:

Przyznawana za zajęcie l pierwszego miejsca w kategorii Witbier.

Cieszymy się że tak jak w ubiegłym roku będzie to możliwość uwarzenia przez laureata, piwa opartego na zwycięskiej recepturze w browarze restauracyjnym „Czenstochovia”.

Termin dostarczenia piw konkursowych: od 14.05.2012 r. do 04.06.2012 r.

 

Kontakt:

Wszelkich dodatkowych informacji udziela:

Arkadiusz Michalski (arzy)

Tel. 791715865

ckpdbp@wp.pl

 

Niebawem pojawią się kolejne, istotne informacje dotyczące konkursu.

 

Post został wypromowany jako artykuł

Edited by elroy

Share this post


Link to post
Share on other sites

Termin jest zawsze jeden: jest to termin organizacji plenerowej imprezy cykliczej Częstochowska Aleja Dobrego Smaku.

 

Kategorie: Witbier to wybór ustalony łącznie z browarem Czenstochovia, który go razem ze zwycięskim piwowarem uwarzy, a mają chrapkę własnie na ten styl.

 

Co do powtarzania się kategorii... Konkursów piwowarskich będzie w tym roku kilkanaście, w każdym min. 2 dwie, a w Żywcu jubileuszowo nawet 10 kategorii - wszyscy będziemy się powtarzać.

 

Warzyć piwa i jak wyjdą dobre proszę wysyłać na konkurs :beer:

Edited by admiro

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ważna informacja:

Zmiana terminu konkursu w Czestochowie na 17 czerwca - niedziela.

Zachęcamy wracających z Żywca do powrotu przez Częstochowę :D

Share this post


Link to post
Share on other sites

R e g u l a m i n

III Częstochowskiego Konkursu Piw Domowych Bractwa Piwnego

Częstochowa, 17 czerwca 2012 r.

w ramach

VI Festiwalu Sztuki Kulinarnej – „Aleja Dobrego Smaku"

 

Organizatorzy:

– Częstochowski Krąg Lokalny Towarzystwa Promocji Kultury Piwa BRACTWO PIWNE

– Częstochowska Organizacja Turystyczna

 

1. Organizatorzy wyznaczają skład Komisji Konkursowej, której decyzje są ostateczne.

2. Uczestnikami konkursu mogą być jedynie osoby pełnoletnie.

3. W konkursie wyznaczono 2 kategorie

– Witbier (16A. Witbier - wg BJCP)

– Pils bohemski (2B. Bohemian Pilsener - wg BJCP)

4. Uczestnik może startować w obu kategoriach.

5. W każdej kategorii uczestnik może wystawić najwyżej jedno piwo.

6. W przypadku zgłoszenia do konkursu ogółem, tylko jednego piwa w danej kategorii, konkurs w niej nie zostanie rozstrzygnięty, a uczestnik otrzyma upominek.

7. W przypadku zgłoszenia do jednej kategorii powyżej 12 piw organizatorzy zastrzegają sobie prawo do wykonania wstępnej eliminacji.

8. Imienna lista uczestników zgłaszających piwa do konkursu, zostanie opublikowana na stronie www.bractwopiwne.pl po upłynieciu terminu nadsyłania piw konkursowych.

9. Uczestnicy zgadzają się na upublicznienie swego imienia i nazwiska podczas ogłaszania wyników konkursu.

10. Zwycięzca każdej z kategorii zobowiązuje się do upublicznienia receptury zwycięskiego piwa.

11. Uczestnicy mają obowiązek dostarczenia piw konkursowych wraz z formularzem zgłoszeniowym w terminie od 14.05.2012 r. do dnia 04.06.2012r. na adres organizatora :

Apteka Św. Łukasza

Łukasz Janiszewski

ul. Focha 4/6

42-200 Częstochowa

z dopiskiem „III CKPDBP”

12. W przypadku osobistego dostarczenia piw do konkursu należy wcześniej ustalić termin odbioru z przedstawicielem organizatorów pod nr tel. 507176706.

13. Udział w Konkursie jest bezpłatny.

14. Piwa Konkursowe oceniać będą dwie niezależne komisje. Pierwsza - Komisja Branżowa to osoby, których działalność jest związana z branżą piwowarską. Druga to Komisja Konsumencka składająca się z osób niezwiązanych z branża piwowarską.

15. Nagrodzone zostaną trzy pierwsze miejsca w każdej kategorii ocenione przez Komisję Branżową. Wyróżnione zostaną trzy pierwsze miejsca w każdej kategorii ocenione przez Komisje Konsumencką. Nagrodą specjalną za zajęcie pierwszego miejsca w kategorii Witbier będzie możliwość uwarzenia zwycięskiego piwa w browarze restauracyjnym „Czenstochovia”. Browar „Czenstochovia” zastrzega sobie możliwość niewielkiej modyfikacji receptury ze względów technologicznych.

16. Członkowie Komisji Konkursowej nie są uczestnikami konkursu.

17. W przypadku dwóch lub więcej piw, które otrzymały identyczną punktację prawo wyboru piwa przysługuje Przewodniczącemu Jury.

18. Do konkursu należy wystawić minimum 3 butelki 0,5l lub jako ekwiwalent 4 butelki 0,33l piwa jednego rodzaju. Każda butelka powinna być nieoznakowana (bez trwałej etykiety), Dopuszcza się oznakowanie na kapslu.

19. W konkursie mogą brać udział piwa warzone na bazie słodów, ekstraktów oraz słodów wraz z ekstraktami.

20. Ocena piw będzie anonimowa, a butelki przed konkursem zostaną właściwie zamaskowane.

21. Zwycięzcy otrzymają nagrody w dniu konkursu, za wyjątkiem nagród wydawanych bezpośrednio przez sponsorów. W przypadku nieobecności laureatów nagrody zostaną wysłane w przeciągu 14 dni.

22. Organizatorzy Konkursu zastrzegają sobie prawo do częściowej zmiany powyższego regulaminu bez uprzedniego powiadomienia.

Wszelkich dodatkowych informacji udziela:

Arkadiusz Michalski (arzy)

Tel. 791715865

ckpdbp@wp.pl

 

Formularz zgłoszeniowy - TUTAJ

Share this post


Link to post
Share on other sites

Przypominam że od dziś można już nadsyłać piwa na konkurs. Adres wysyłki i formularz zgłoszeniowy powyżej.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Jesteśmy dziś mniej więcej na półmetku okresu przyjmowania zgłoszeń.

Do zakończenia przyjęć zostało tylko lub aż ;) 1,5 tygodnia.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Co do formularza to jest mała zmyłka. Wczoraj wieczorem zapakowałem piwa, dałem znajomemu którego firma ma podpisaną umowę z kurierem, żeby mi to wysłał. Formularz online wypełniłem, rano patrzę a tu mail zwrotny żeby to wydrukować i przesłać w paczce z piwami. Trzeba było trochę pokombinować z dostarczeniem tych formularzy...

Rada dla konkursowiczów - Formularz wypełnić wcześniej i poczekać na maila zwrotnego

Share this post


Link to post
Share on other sites

Przecież po wypełnieniu jest informacja o tym że dostanie się maila z danymi które trzeba dołączyć do przesyłki.

 

Ja też musiałem czekać na maila dlatego wysłanie opóźniło mi się o jeden dzień.

Edited by rosek

Share this post


Link to post
Share on other sites

Tak, jest taka informacja - w podsumowaniu pojawiającym się po wypełnieniu formularza.

Potwierdzenie przyjęcia zgłoszenia wysyłane jest przez nas "ręcznie" na adres e-mail. Może w przyszłym roku dorobimy się automatu :) - trzeba się jednak zastanowić bo jest to jednak dla nas jakaś forma weryfikacji.

Póki co mam możliwość wysłania potwierdzenia od razu jeśli dostaniemy je w godzinach mniej więcej od 8-16 lub dopiero po 22.

 

Jeśli u kogoś zaszła by sytuacja podobna do tej jak u andy'ego to nie będzie żadnego problemu. :)

Dajcie tylko znać na ckpdbp@wp.pl. - coś się poradzi :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Do końca terminu zgłaszania i nadsyłania piw zostało już bardzo niewiele czasu.

Ponieważ pojawiają się od Was pytania o to czy przesyłki bezpiecznie dotarły, to będziecie o tym wiedzieli niebawem po 4 czerwca. Jeśli coś w drodze poszłoby nie tak, to pozostają jeszcze 2 tygodnie na ewentualne dosłanie więc nie powinno być z tym problemu.

To co dostaliśmy w pierwszej kolejności możecie zobaczyć na naszej stronie

Może ktoś rozpozna swoją :)

Edited by pioturek

Share this post


Link to post
Share on other sites

może głupie pytanie :) ale jak będą przechowywane piwa od wpłynięcia do konkursu? Pytam bo mój Witbier jest już prawie nagazowany ale potrzeba mu jeszcze jakiegoś czasu - w ciepłym się powinien nagazować w lodówce nie bardzo.

Share this post


Link to post
Share on other sites

może głupie pytanie :) ale jak będą przechowywane piwa od wpłynięcia do konkursu? Pytam bo mój Witbier jest już prawie nagazowany ale potrzeba mu jeszcze jakiegoś czasu - w ciepłym się powinien nagazować w lodówce nie bardzo.

Szukam Twojego zgłoszenia po nicku "ijon" ale go nie widzę. Wysyłałeś ? Jeśli nie to wypełnij formularz, napisz na ckpdbp@wp (tam jakieś Twoje dane) żeby Twoją paczkę trzymać w pokojowej temperaturze i wyślij piwo :)

A do lodówki powędruje w odpowiednim czasie przed konkursem. :)

Edited by pioturek

Share this post


Link to post
Share on other sites

Dzięki - jutro postaram się wysłać i zgłoszenie i piwo :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Szkoda, że informacja będzie dopiero na końcu jak i w jakim stanie, czy w ogóle dotarły paczki.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Do końca terminu zgłaszania i nadsyłania piw zostało już bardzo niewiele czasu.

Ponieważ pojawiają się od Was pytania o to czy przesyłki bezpiecznie dotarły, to będziecie o tym wiedzieli niebawem po 4 czerwca. Jeśli coś w drodze poszłoby nie tak, to pozostają jeszcze 2 tygodnie na ewentualne dosłanie więc nie powinno być z tym problemu.

 

Takie mam trochę idiotyczne pytanie, wysłałem w środę paczkę priorytetem ale boję się, że dojdzie po 4 czerwca czy takie piwa będą brane pod uwagę do konkursu?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ja myślę, że dzisiaj już dotarła. Poczta polska się poprawiła. Paczki dochodzą na drugi dzień. Tylko czy całe, ale to dowiemy się po 4 czerwca.

Share this post


Link to post
Share on other sites

A nie lepiej wysyłać kurierem? Możesz monitorować dostawę, dochodzi następnego dnia, kosztuje tylko kilka złotych więcej niż PP, załatwiasz wszystko bez wychodzenia z domu.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.